Ingrid Olava

Ingrid Olava skal ut på turne! Hun er nettopp ferdig med innspilling av nytt album som vil være i handelen fra og med april måned.

[Bilde]

Som en forsmak på låtmateriale folk kan forvente å høre på hennes tredje album vil Ingrid gjøre noen få utvalgte triokonserter i februar og mars måned. Konsertene vil være første anledning for publikum til å høre låtene som kommer på platen.

Ingrid Olava har i løpet av tre år befestet rollen som kammerpopdronninga. Hennes utsøkte vokal og teft for de gode melodier har gjort henne til en folkekjær artist. Den gode miksen mellom det mørke og sprudlende optimisme, gjør henne unik som singer/songwriter i Norge for øyeblikket.

Hun var 20 år gammel før hun begynte å synge på alvor. Hennes aller første konsert var på Utøya, på en ungdomsleir, men det aller første gjennombruddet var på en konsert på John Dee i 2004, da hun varmet opp for Vidar Vang. Deretter har det gått slag i slag med konserter, festivaler, (bl.a. tre ganger på Slottsfjellet), medvirkning i Varg Veum, Lillyhammer med mer.

Da plateselskapet EMI Music Norway opplevde henne på en konsert, inviterte de Olava til et studio med et gigantisk flygel. Så fikk hun bare beskjed om å spille. Det endte med kontrakt og albumet Juliet’s Wishes, med Frode Jacobsen som produsent. Under by:Larm 2010 ble hun tildelt Statoil-stipendet på 800.000 kr, og under Spellemannprisen 2010 vant hun prisen som Årets Kvinnelige Artist. Nå er hun altså snart klar med sin tredje plate.

Legg til ekstern kalender…