Musikalske skulpturer og lydlige rom

[Bilde]
Bjørnerem fotografert under Ultima 2012 av Elisabeth Høiberg

-

Velkommen til en gratis konsert med gitaristen Rudolf Terland Bjørnerem i Tromsø Kunstforening!

I prosjektet “Musikalske skulpturer og lydlige rom” har Rudolf Terland Bjørnerem jobbet med musikk som er inspirert av forskjellige typer visuell kunst, og som forsøker å gjenskape kvalitetene til et konkret objekt eller til et konseptuelt materielt rom gjennom lyd. De fleste stykkene tilhører sjangeren Åpen form, en type stykker som overlater flere komponenter ved realiseringen av et stykke til utøveren. Denne lørdagen står følgende stykker på programmet:

-

December 1952 av Earle Brown

Sculptures Musicales av John Cage (realisert for gitar og fire forsterkere)

Improvisasjoner basert på lignende konsepter

-

December 1952 er inspirert av kunstneren Alexander Calders “mobiler” (også kjent som uro på norsk), en type svevende skulpturer som baserer seg på likevekt mellom elementer, og som forandrer seg i tid. Sculptures Musicales er basert på en ide av Marcel Duchamp som er blitt utformet av John Cage, og tar form som en utstilling av flere “lydskulpturer” som oppstår fra forskjellige punkter i rommet.

-

[Bilde]
Bjørnerem fotografert under Ultima 2012 av Elisabeth Høiberg

-

Rudolf Terland Bjørnerem er gitarist og hovedsakelig aktiv innenfor samtids- og improvisert musikk, med et spesielt fokus på åpen form og improvisasjon innenfor strukturelle rammeverk. Utdannet fra Norges Musikkhøgskole (NMH) og Universität der Künste Berlin.

-

Det er fri entré til konserten

Velkommen!

Legg til ekstern kalender…