Temporal Undercurrents – exploring cinesensory space

Live video Performance av Kjersti Sundland og Anne Bang-Steinsvik
lørdag 6. april kl. 19. 00 Rom8,
Bergen Kunst og Designhøgskole, Vaskerelven 8

[Bilde]

Høgskolelektor i nye medier, Kjersti Sundland, arbeider i perioden 1.–7. april med sitt kunstneriske utviklingsarbeidsprosjekt “Temporal undercurrents – exploring cinesensory space” i Rom8 ved Kunst og designhøgskolen i Bergen.

Prosjektet er et samarbeid mellom Kjersti Sundland og billedkunstner Anne Bang-Steinsvik, som sammen utgjør kunstnergruppen Undersentralen, og musiker Mari Kvien Brunvoll. Arbeidet har utgangspunkt i lyd- og videoopptak gjort i ute i skogen vinteren 2012. Opptakene, der lyssetting med spotter ute i skogen responderer på ulike frekvensnivåer i Kvien Brunvolls stemme, er basert på bruk av sanntids lyd- og videoprosesseringsprogrammer.

I dette prosjektet utforsker Sundland begrepet “cinesensory experience” – hvordan video kan fungere både som “observatør og infiltratør”, mellom den materielle verden og kroppens sanseapparat.

Ulike romlige utforskninger av lyd og videomaterialet i Rom8 sine lokaler i løpet av uken og bearbeiding av opptakene fra vinteren 2012 blir fremført live av Kjersti Sundland og Anne Bang-Steinsvik lørdag 6. april kl. 19

Arbeidstittelen “Temporal undercurrents” er hentet fra Andrej Tarkovskijs bok “Sculpting in Time” (1986), der han trekker frem rytme som et av de viktigste elementene i film og påpeker at det er mulig å tenke seg et filmatisk verk uten musikk, redigering eller til og med skuespillere, men derimot umulig å forestille seg et filmatisk verk uten rytme “som snor seg gjennom bildene som en temporal understrøm”. Kjersti Sundland spør seg: Er det mulig å “reise” i et filmatisk rom ved å koble sensorer/opptaksutstyr direkte til betrakteren? Kan man på den måten “spore” bevegelser/lyd i det faktiske rommet for derved å generere bevegelse/lyd og temporale forskyvninger i det filmatiske rommet?

for information in English www.khib.no

Rom8
Rom8 er et verktøy for utvikling, diskusjon- og visning av kunstnerisk utviklingsarbeid ved Kunst-og designhøgskolen. Rom8 er et 100 m2 stort rom som ligger på gateplan i Bergen sentrum. Rommet brukes aktivt for å utvikle og formidle prosesser og eksperimenter med særlig fokus på dialog og kritisk refleksjon. Intensjonen med Rom8 er aktivt å løfte ut prosesser med kunstnerisk utviklingsarbeid i offentlighet og gir mulighet til deling av kunnskap både internt og eksternt.

Legg til ekstern kalender…