Workshop: Roller og relasjoner

Vi kartlegger roller du har og utforsker nye roller. Vi er innom mange roller i løpet av en dag. Det kan være rollen som ansatt, forelder, venn og kjæreste. Det kan også være rollen som den engasjerte, den målrettede, den omsorgsfulle eller den morsomme. Er du nysgjerrig på dine roller? Hvilke er aktive? Hvilke er passive? Hvilke roller ønsker du å styrke hos deg selv?

Roller
Vi har alle flere roller i oss. Noen roller benytter vi hovedsakelig i jobbsammenheng, andre er mer framtredende i privatlivet. Noen roller kommer bare fram i møte med en person som står oss nær. Andre roller igjen er ikke så mye brukt.

Når to roller kommer i konflikt med hverandre oppstår stress. Vi vil se på hvordan vi kan skape en sunn balanse mellom ulike roller, slik at den dårlige samvittigheten blir mindre og vi kan føle oss frie til å gå inn i de rollene vi ønsker.

I denne workshopen vil vi jobbe med utforsking av ulike roller.
Hvilke roller har du som du liker å være i? Er det noen du ser hos andre og som du drømmer om å erobre? Eller er det noen roller du er lei av og vil legge bak deg? Sammen skal vi se på hva som skal til for å endre handlingsmønster.

En person som behersker mange ulike roller kan lett tilpasse seg ulike situasjoner. Noen ganger er det krevende å gå inn i ukjente roller, og vi trenger å trene oss og prøve det ut i en ufarlig setting. Når vi mestrer mange roller vil vi oppleve større frihet og bedre relasjoner til de rundt oss.

Stresset som kan oppstå når vi slites mellom ulike roller kan bli mindre dersom vi er mer tilstede i nuet. Gjennom helgen vil vi jobbe med øvelser som styrker oppmerksomt nærvær. Roller oppstår alltid i relasjon til andre mennesker, derfor er det naturlig å utforske dem i en gruppe.

Rollejakt med lek og alvor!
Bli med oss og utforsk rollene dine. Vi vil se på de som er bra, men også de som tar for stor plass, eller de du drømmer om å spille mer ut, men som for tiden er sovende.

Denne gruppen passer for deg som ønsker:
• Ny forståelse om egne roller
• Å erobre nye roller
• Læring gjennom lek og spontanitet
• Mindre stress
• Faglig påfyll

Mål: Vi vil skape en trygg ramme der du kan utforske, gjøre nye oppdagelser og få større innsikt i egne roller og relasjoner.

Hvem kan delta?
Denne workshopen passer for alle som vil jobbe med å utvikle seg selv i en gruppe. Vi vil følge deltagernes og gruppas prosess. Det er ikke nødvendig med forkunnskaper eller tidligere erfaring fra grupper.

Legg til ekstern kalender…