** El Bodegon - Post mortem ** COLOMBORAMA **

COLOMBORAMA fortsetter sin ferd gjennom Oslo og denne fredagen er det Dortmund Bodega som åpner sine dører og huser utstillingen El Bodegón – Post mortem, et likskue for et av de viktigste kunstnerdrevne visningsstedene i Bogotá det siste tiåret: El Bodegón.
Ikke bare deler El Bodegón og Dortmund Bodega likheter i navnet – deres virke og posisjon innenfor deres respektive kunstscener kan også sees som et kulturelt og kunstnerisk brorskap.

El Bodegón var et samarbeidsprosjekt mellom flere kunstnere og professorer fra ulike universitet i byen, og løftet undergrunnsscenen i Bogotá til et nytt nivå i perioden 2005 – 2009. Gjennom deres utstillinger, konserter, fester og andre aktiviterer skapte de en ny puls i byen med deres inkluderende one-night-only praksis.

Utstillingen vil presentere en idé om El Bodegón sitt virke og historie blandt annet presentert gjennom dokumentarfilmen Mordiendonos la cola (Chasing our tail) produsert av Jimena Andrade og Marco Moreno, samt et publikasjonsprosjekt gjort i regi av Victor Albarracín, en av ildsjelene til El Bodegón.

OBS!! Dokumentarfilmen om El Bodegón vil screenes kl. 20.00 på åpningskvelden!!
(70 min – spansk tale – tekstet på engelsk)

[Bilde]

Påfølgende søndag (21.4) vil Victor også holde et foredrag om kunst- og musikk undergrunnsscenen i Bogotá fra tidlig 80-tall og frem til i dag.

Legg til ekstern kalender…