Fredskorpsets jubileumsutstilling

Åpning av Fredskorpsets jubileumsutstilling
Fredskorpset fyller 50 år og feirer med jubileumsutstilling i fem byer. Utstillingen presenterer bilder og tekster av og med fredskorpsere. Ordfører Fabian Stang åpner utstilling på Rådhusplassen i Oslo 18. april kl. 17. Her vil tidligere fredskorpser Ingrid Espelid Hovig være tilstede, hun var TV-kokk i Uganda på 60-tallet.

-

Eksotiske hverdagsbilder
Vi møter fredskorpsere ute i felt, og får høre deres inntrykk i møte med en ny kultur. Mange av bildene er tatt av fredskorpserne selv, og viser deres utsikt og hverdag i et nytt land.
Utstillingen vil også bli satt opp i Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø. Utstillingen en en kombinasjon av bilder og tekster.

-

En opplevelse for livet
Over 7000 fredskorpsere har reist til et annet land på utveksling. Og kommet tilbake med ny kunnskap og nytt perspektiv.

-

_"Å reise ut med Fredskorpset var en opplevelse for livet. Jeg skjønte at det bildet vi får av Afrika gjennom vestlige media ikke en gang rommet halve sannheten" _, sier fredskorpser Marte Gammelsæter

-

“Gjennom utvekslingen har vi lært mye om Europas kultur og kundenes forventninger. Du kan ikke lære det ved å lese en bok” forteller Fredskorpsets samarbeidspartner Escenic i Bangladesh.

-

Fredskorpset gir unge mennesker i Norge og utviklingsland mulighet til å oppleve hverandres virkelighet. Vi er overbevist om at verden blir litt mer rettferdig når folk blir bedre kjent med hverandre og skaper verdier sammen.

-

Fredskorpser Eirik Folkedal. Utvekslet fra Norge til Tanzania. “Under utvekslingsperioden som dansepedagog, lærte jeg å sette større pris på de små gleder og sette ting i perspektiv. Det
inspirerte å treffe så mange fantastiske mennesker som brant for den kunsten de drev med.”

[Bilde]

Fredskorpser Anne-Grethe Nyhaug. Utvekslet fra Norge til Namibia “Biwas humor og høylytte sang er nokårsaken til at alle ler her. Bildet reflektererabsolutt mye av musikkundervisningen vi hadde i Namibia.”
[Bilde]

Fredskorpser Helga Lerkelund. Utvekslet fra Norge til Tadsjikistan. “Gjennom utvekslingen med Fredskorpset har jeg forelsket meg i et av de fattigste, kaldeste, mest udemokratiske, men vakreste og mest gjestfrie land i verden.”
[Bilde]

Fredskorpser Håkon Thon. Utvekslet fra Norge til Kenya. “Elevene i Kenya har et ønske om å lære, i Norge har de et ønske om å bli stimulert.” Håkon jobbet med pedagogikk og metode for
førskolelærere. [Bilde]

Fredskorpser Vidar Stadheim. Utvekslet fra Norge til Kenya. “Å arbeide eit år i Mathare har gjeve meg mykje i form av å kunne sjå livet og dets verdiar frå ein annan ståstad. Eg lærde å sjå liv, samfunn og glede.” [Bilde]

Legg til ekstern kalender…