Åpning av utstillingen "Ida Ekblad"

[Bilde]


Nasjonalmuseet har gleden av å invitere til åpning av utstillingen “Ida Ekblad” i Museet for samtidskunst torsdag 25.april.

18.00 – Velkommen ved Sabrina van der Ley, avdelingsdirektør for samtidskunst, og Andrea Kroksnes, kurator.

19.00 – Opptreden ved Nils Bech, Ole Henrik Moe og Kari Rønnekleiv.

Kvelden fortsetter med åpningsfest på Kunstnernes Hus.
Se eget arrangement.

-

Nasjonalmuseet presenterer Ida Ekblads første separatutstilling i et museum. Utstillingen er en del av Museet for samtidskunsts serie med presentasjoner av yngre norske samtids­kunstnere, som siden starten i 2009 har inkludert Matias Faldbakken, Camilla Løw, Snorre Ytterstad og Marte Aas.

Ida Ekblads kunst forener løssluppen fantasi med en inngående kjennskap til kunsthistorien. Maleriene hennes er modige demonstrasjoner av relevansen og mulighetene i den ekspressive kunstneriske gesten.

Ekblad arbeider parallelt og uhierarkisk med forskjellige medier som maleri, skulptur, installasjon, performance og diktning. Hun lar seg inspirere av forskjelllige retninger fra kunsthistorien, som CoBrA, situasjonisme og abstrakt ekspresjonisme. Hun spiller også på uttrykksformer fra populærkulturen og ulike subkulturer, deriblant ikke-visuelle kulturfelt som litteratur og musikk.

I forbindelse med denne utstillingen har Ekblad brukt museet som sitt atelier og skapt mer enn 30 verk på stedet. Med disse nye verkene har hun improvisert frem en performativ arkitektur basert på industriavfall, tilfeldige gjenstander og handlevogner. Vognenes gummihjul ble brukt til å trykke utdrag av dikt på lerreter, som senere er hengt opp på veggene som en serie malerier i stort format.
Prosessorientert kunst

Ekblad arbeider prosessorientert, og tilnærmingen beskrives gjerne som spontan og uredd. Hun lager installasjoner, skulpturer og arbeider som ligger nær collage og assemblage-teknikkene av skrap og ting hun finner langs veien og på byggeplasser i nærheten til stedene hun arbeider. Det som tilsynelatende har mistet sin verdi og havnet på en skarphaug får ny betydning ved bruk i et kunstverk med andre egenskaper og konnotasjoner.

-

Ida Ekblad (f. 1980) bor og jobber i hjembyen Oslo. Hun har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo (2007) og The Mountain School of Arts i Los Angeles, USA (2008). Selv om Ekblad fremdeles er i begynnelsen av sin karriere, har hun rukket å bli en anerkjent kunstner med deltagelse i flere museumsutstillinger internasjonalt.

Foto: Ida Ekblad. Uten tittel. 2013.

Legg til ekstern kalender…