Yrsa ble hun kalt - en historie du ikke kjenner til

OMTALE
Hun var en gjeter og en dronning. Kjemper forutså den uønskede Yrsas fødsel. Hun som ble en en kone, en mor og endelig dødens engel. Yrsa var dronning i Danmark og Sverige og i bakgrunnen lurte helten Beowulf. Jeg ønsker at du skal høre hennes fortelling, en fortelling om en usedvanlig kvinne som sies å ha levd 5 – 600 e.Kr.
Heidi Dahlsveen har skapt denne fortellerforestillingen gjennom å studere ulike kilder. Hun har satt sammen fragmentert informasjon for å skape en helhetlig opplevelse. Gjennom eksperimentering og et komparativt arbeid har hun funnet fram kvinnefortellinger fra den nordiske sagaen. Fortellerforestillingen handler ikke bare om den tragiske heltinnen Yrsa, men også hærføreren dronning Olava i Saksland og dronning Hvit i Nord Norge. Materialet bygger på nordiske sagaer.
Instruktørhjelp: Gudrun Glette
Varighet 60 minutter
Passer for ungdom og voksne.
Forestillingen er støttet av FFUK

Heidi Dahlsveen har arbeidet som profesjonell forteller nasjonalt og internasjonalt siden 1996. Hennes hovedfokus som forteller er å samtidsaktualisere tradisjonelle fortellinger. Fortiden forsker hun i fortellerkunst som en sosial kunstform hvor for eksempel alt hun forteller skal fritt kunne deles videre. Ved siden av å fortelle, er Heidi ansatt som Høgskolelektor i Fortellerkunst ved Høgskolen I Oslo og Akershus. Hun har akkurat avsluttet sin DKS turne: Grimme Rødhette. For tiden skriver hun bok med og om erotiske tradisjonelle fortellinger, kuraterer virtuelle installasjoner og deltar i EU prosjektet Sheherazade :http://www.sheherazade.eu/.
Se glimt av forestillingen her: www.youtube.com/watch?v=yG3…

Legg til ekstern kalender…