The Gerpla drive

Kompani Nord presenterer ”The Gerpla Drive”
I 2009 grunnla den annerkjente finlandssvenske regissøren Arn-Henrik Blomqvist et nytt nordisk teaterprosjekt « Kompani Nord». Målet er å skape innovative forestillinger som kombinerer dramatisk innhold med teknisk innovative løsninger. Kompaniets første forestilling er The Gerpla Drive – en road movie som kombinerer filmet materiale med mer tradisjonelt teater. Regissøren kaller det filmteater.

The Gerpla drive utspiller seg i og rundt en gammel Volvo som tar stykkets karakterer på en odysse gjennom Norden.
Volvoen er til å stole på. Men hva med eieren; den forsoffne foretningsmannen Lars Myklebust, eller den motvillige sjåfør, Ville Louhella? Og den mystiske islandsk/italienske skjønnheten Isabella de plukker opp på veien? Hva med henne? Publikum følger dem fra Europas ytterste punkt Látrabjarg på Island til Georgsgatan i Helsingfors. En svart humoristisk road movie gjennom det vakkre og ville Norden!
Denne nordiske produksjonen var i utgangspunktet en dramatisering av av den islandske nobelprisvinneren Halldor Laxness roman “Gerpla”. I prosessen med forestillingen viste det seg snart at romanens rammer var for trange, men navnet og noen av de fargerike karraktereren er beholdt.
Handlingen er flyttet til dagens Norden: Et Island som er oppe i knestående etter finanskrisen. Et Færøyene på jakt etter den oljen Norge flyter over av. Sverige, redusert til en mørk kulisse. Solfylte Åland som alltid kan by på et badstubad fra Helvete før det hele kuliminerer i den finske hovedstaden på jakt etter det nye Nokia.
Språket i forestillingen er engelsk med nordisk aksent, kryddret med lokale språkblomster.

Den interaktive scenografien består av levende bilder filmet på de samme stedene som forestillingen besøker under turnéen. Åland og Island, Færøyene, i Norge, Sverige och Finland. Komplettert med filmanimation og nyskrevet musik blir The Gerpla Drive ett visuellt blendende, scenisk drama. Regissøren har eksperimentert med integreringen av film i teater tidligerere, men aldrig i en slik skala. Nå tas konseptet filmteater till nye høyder.

X: What happened to the Nordic welfare system, the one that catches you when you fall?
Z: Its gone, now it´s every man for himself.
X: I want to be caught now!
Y: How about going to Italy?
X: If only we could get this Volvo to fly..

16 til 17/4 Alandica, Mariehamn, Åland
19 til 21/4 Tjarnarbió, Reykjavik, Island
23/4 Nordens hus, Torshavn, Færøyene
2 til 3/5 Hamar Teater, Hamar, Norge
5/5 BUL salen, Oslo, Norge
7/5 Åbo Svenska Teater, TurkuFinland
9/5 Aleksanterinteatteri, Helsinki, Finland
12/5 Boulevardteatern, Stockholm, Sverige

Manusforfatter og regissør: Arn-Henrik Blomqvist ( Ål)
Skuespillere: Jonas Kippersund (No), Oskar Silen (Fi), Thorey Sigthorsdottir (Is)
Writer: Jordan Leif Andersson (Se)
Lysdesigner: Arni Baldvinsson (Fo)
Film Animasjoner: Christian Lindblad (Fi)
Kostyme: Britta Larsson (Se)

Lengde: 90 minutter, uten pause

Legg til ekstern kalender…