Konsert for håndklokker med Alleluia Ringers og Markusklokker

[Bilde]

Markus kirke er den eneste kirken i Oslo som har et håndklokkeensemble og til denne konserten får Markusklokker besøk av en av sine inspiratører, Alleluia Ringers fra Concordia University, Wisconsin i USA, ledet av Dr. John Behnke. Han er professor ved Concordia Universitetet og er kjent over hele USA for sine komposisjoner for orgel og håndklokker.

Alleluia Ringers er en av Concordia Universitetets musikkgrupper og stiller med 14 av sine studenter som spiller på 73 håndklokker og 45 stavklokker. Alleluia Ringers har vært på konserttur to ganger før i Norge. På denne turen har de holdt konserter i Nittedal, Sandefjord, Lillehammer, Valldal, Leikanger. Turen avsluttes i Markus kirke på St. Hanshaugen.

Markusklokkers konsertgruppe består av tre spillere og kantor i Markus kirke, Burghard Wellmann. Denne konserten blir den første de skal spille sammen med Alleluia Ringers. Spesielt til det formålet har Dr. Behnke skrevet et arrangement over den norske folketonen «Den store hvite flokk».

På programmet står det både klassiske verk som «Passacaglia» av G. Fr. Handel og et arrangement av Edv. Griegs «I dovregubbens hall», men også nyere musikk spesielt skrevet for håndklokker som tar nyere rytmer i bruk. Dr. Behnke har til denne turen dessuten skrevet et arrangement over kjente norske skolesanger der det nok vil bli anledning for publikum å nynne med.

Markus kirke har de siste 12 årene vært tilholdssted for Markusklokker. Kirken skal stenges 1. september i år. Bruke denne siste anledningen ti l å oppleve klokkeklang i stor format i Markus kirke.

Konserten varer i ca. en time og det er fri inngang/kollekt.

Legg til ekstern kalender…