Balkan Bit Party!!! Live + djs: Sky Barstow + Captain Credible + C.O.U. a.k.a Sissyfus

Sky Barstow, Captain Credible , Center of the Universe & (451) slår seg sammen for et galskapsprosjekt og oppfinnelsen av en helt ny og 100% bærekraftig sjanger: Balkanbit!

Denne utgivelsen er forøvrig også en teknisk nyvinning i “Hi-def lossless music compression and enhancement technology”. Et standard mp3 album ville tatt over 60MB!!!, mens med disse guttas utholdende www googling og vitenskapelige eksperiment har de fått ned størrelsen til et fornuftsstridig 1.44 MB. Denne “enhanced” versjonen vil kun være mulig å oppleve i all sin prakt på den diskett-bårne fysiske utgivelsen som trykkes opp i eksklusive 100 eksemplar.

Downloadkoder for de som ikke har floppydiskettstasjon er selvfølgelig vedlagt.

Balkanbit er resultatet man får når man lar folketoner ifra Balkan og nostalgisk dataspillmusikk frontkollidere. Med et hysterisk og ekstatisk resultat. Utgivelsen inneholder både tradisjonelle balkansanger samt en del helt originale titler inspirert av østeuropeisk musikk, arkaiske underholdningskonsoller og pre-iPhone datakultur.

Sky Barstow a.k.a. Robin Barstow har gitt ut 2 album med elektronika og dataspill-inspirert musikk. Han har et dobbeltmoralsk forhold til seriøs musikk og en gitar-ronkete tilnærming til sitt musikalske uttrykk. Med sin surrealistiske kreativitet og en glødende forkjærlighet for den forsvunne tids elektronikk er han perfekt kandidat for å hamre igjennom denne nye musikken på en aggressiv og elegant måte. Kompromissløst!

Captain Credible a.k.a. Daniel Lacey-McDermott er kjent for intense liveshow med hjemmelagde instrumenter og en gjennomsyret 8-bit estetikk. På denne utgivelsen har han funnet frem til en helt egen fremgangsmåte der hektiske beats og realistisk imiterte 8-bit blåseinstrument er fanget i en episk kamp om rettferd og kontroll over det frie marked. Med coverlåter, tradisjonell folkemusikk og egenkomponerte verk river Captain Credible et 8-bit formet hull i østblokkens kulturarv og serverer den med en helsebringende smoothie laget av resirkulerte nintendo konsoller.

Center of the Universe a.k.a. Jørgen Skjulstad er også kjent som drivkraften bak Metronomicon Audio og utallige kritikerroste utgivelser på tvers av sjangre. C.O.U. er kanskje den artisten som føler seg mest hjemme i denne settingen med fantastiske skweee inspirerte balkan åpenbaringer og en umiddelbar beherskning av den nyetablerte sjangeren. For universets sentrum er ingen surna for høy og ingen bass for dyp. Dette inviterer til overdreven kroppslig utagering på dansegulvet.

(451) er Christian Augustins hemmelige soloprosjekt. Han er den mest autentiske av gjengen og jobber kun i «true» hardware. Her er det hans Commodore 64 som får skinne i glansen av hans musikalske og tekniske mesterverks arrangering.

Summen av disse fire artistene med hver sine “special powers” er en intenst strålende debut innenfor den nyskapte disiplinen.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…