THOMAS RUMMELHOFF - Mytens makt - 08.08-01.09

Thomas Rummelhoff (f. 1981) har BA fra Glasgow School of Art og MFA fra Edinburgh College of Art, Skottland. Han har hatt en rekke seperatutstillinger og gruppeutstillinger i både inn- og utland.

I utstillingen _Mytens makt _viser Thomas Rummelhoff et utvalg malerier med figurasjon og narrasjon som utgangspunkt. Arbeidene representerer iscenesettelser av hendelsesforløp, nærmest som isolerte stillbilder fra film, med et mangetydig narrativt innhold.

Selve arbeidsprosessen begynner med innsamling av billedmateriale som benyttes til utforming av idéer. Som oftest en blanding av egne fotografier og bilder funnet på nett, som han finner ved å søke etter spesifikke objekter. Komposisjonen skisseres i Photoshop og fungerer som utgangspunkt i maleprosessen hvor den tolkes på ny.

Relasjonene mellom figurene og deres omgivelser former forståelsen av fortellingene som er representert. I motivene finnes det elementer som både er gjenkjennelige og fremmede. Disse skaper kontraster som utfordrer lesingen av verkene. Enkelte elementer utgjør referanser til norsk kunst- og kulturhistorie, deriblant landskapstradisjon og mytologi. Disse referansene isoleres ikke, men deler billedrom med objekter og figurer med opphav i populærkultur og sosiopolitiske anliggender. Arbeidene kombinerer det naive og humoristiske med undertoner av et dystopisk mørke.

I Rummelhoffs malerier er det narrative svært tydelig. De uavsluttede og noe uklare scenene inviterer betrakteren til å avslutte fortellingene og dikte videre der kunstneren har sluttet.
[Bilde]

Legg til ekstern kalender…