James Blake

Billetter i salg via Billettservice 16. august kl 11.00

Hvis du har vært på konsert med James Blake før vet du hva det går i: Hans krystallklare, vakre vokal fanger deg fra første strofe, tilstedeværelsen hans får deg til å glemme hvor du er og hjertet ditt nærmest rister i takt med bassen. Også fader musikken ut. Det blir helt stille. Han venter. Lenge. Publikum er stillere enn noen sinne. Fulle av forventning lurer alle på det samme: “Kan det blir bedre”?

Da han kom på 2. plass i BBC årlige kåring, Sound of 2011, trakk de nettopp frem hvordan Blake understreker at “music is the space behind the notes”. Det er få andre artister som bruker stillhet, dynamikk og fadende ekkos like aktivt som Blake, som selv mener at nettopp dette gir publikum mulighet til å reagere på en måte de ellers ikke ville gjort. Har du derimot ikke vært på konsert med James Blake har du gått glipp av denne magien, så grip sjansen mens du har den!

James Blake startet karrieren sin i DJ-boksen på toneavgivende klubber som FWD og Mass i London da dubstepscenen virkelig begynte å skyte (kommersiell) fart, hvilket tydelig har inspirert hans tidligste arbeid. Rumlende bass, suggerende trommer og James’ klassiske pianotrening kombinert med hans utrolige evne til å behandle samples og looper har gjort han unik, til en slags ekte kunstner i det elektroniske poplandskapet. Da han i tillegg oppdaget sangstemmen sin for rundt tre år siden, ble alle enige om at James Blake er en av vår tids musikalske genier.

Med to fullengdere i bagasjen og en rekke EPer kommer vi i høst til å møte en moden 24 åring med en sterk og variert katalog, fra dansevennlige “CMYK” som var på så og si alle musikksynseres årsbeste-lister, til det store gjennombruddet med den nedstrippa Feist-coveren “Limit to Your Love” og hans seneste, relativt poppa sukessingel “Retrograde”. Det er også verdt å nevne at Blake, eller Harmonimix som han kaller seg til tider (når han gjør remixer), har gjort en av årets desidert beste og mest interessante remixer med Malas “Changes” (Harmonimix).

Om noen timer spiller han på Øyafestiavlen, og om noen måneder, på en langt mindre og mer intim scene, gir han deg magien, melodiene og stillheten – alt du kan ønske deg en oktoberkveld når høstmørkeret lagt seg over Oslo.

Tekst: Christine Danke

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…