Utstilling: Marit Roland og Joakim Blattmann Moldestad WUMM- UND TWERNSEE

[Bilde]
«Wumm- und Twernsee»
«Wumm- und Twernsee» tar utgangspunkt i en serie lysbilder som kunstnerne fant på et loppemarked i Tyskland for et par år siden. Bildene viser et eldre par på diverse fotturer i tysk natur, sannsynligvis en gang på 1980-tallet. Tittelen på utstillingen stammer fra et skilt som opptrer på et av lysbildene, og er navnet på to sjøer i naturreservatet Wumm- und Twernsee nordøst i Tyskland. De stillferdige bildene, blottet for spektakulære utsikter eller effekter forteller en lavmælt historie om nærhet til naturen og til hverandre.

Om kunstnerne
Marit Roland (f.1981, Kristiansand) og Joakim Blattmann Moldestad (f.1978, Drammen) har begge sin utdannelse fra Kunstakademiet i Trondheim hvor de ble uteksaminert våren 2012.

Marit Roland har de siste årene arbeidet med en serie skulpturelle tegninger kalt Paper Drawings, der hun tar i bruk store flak og ruller med papir i skulpturelle objekter og installasjoner. Roland har hatt separatutstillinger ved Kristiansand Kunsthall, Tromsø Kunstforening og Galleri Maria Veie i Skogn, og i høst er hun aktuell på blant annet Norsk Skulpturbiennale og Sørlandsutstillingen i Spriten Kunsthall i Skien. Vinteren 2012 vant hun Sørlandets Kunstmuseum og Sparebanken Pluss sin kunstnerpris. Marit Roland er tilknyttet Galleri Maria Veie.
http://www.maritroland.no

Joakim Blattmann Moldestad er kunstner og musiker og arbeider blant annet med lydinstallasjoner, video og konsert / lydperformance. Mye av arbeidet hans er basert på diverse field recordings. Blattmann Moldestad har spilt på Meta.Morf Biennialen to ganger og har blant annet stilt ut i Trondheim kunstforening. Siste soloprosjekt var lydinstallasjonen Et Stykke for Lys og Piano til Hilmarfestivalen i Steinkjer Rådhus.
http://jblattmann.com

Prosjektrom Carl Berner ligger på Carl Berner T-banestasjon
Åpningstidene er de samme som T-banens åpningstider

Legg til ekstern kalender…