Supermandag: Evil Dead 2 (1987) og Bad Taste (1987).

Død og elendighet, blod og gørr, og alt for mye av det gode, eller onde. Det er motbydelig. Du blir ganske kvalm, men det er ganske morsomt.

[Bilde]

To splatter-filmer fra som har oppnådd kultstatus i ettertid, trass i svak mottakelse på kino. ”Toeren er den beste, for den er drøyest,” oppsummerer i grunnen Evil Dead II (1987). Den er som eneren, bare mye mer av det samme, okkultisme, historie, vannvidd og blod overalt. Vi får se at Ash Williams, hovedpersonen, ser et videoopptak av en arkeologiprofessor som leser fra de dødes bok, og se det: Dette var samme mann som tidligere holdt til i hytta hvor Ash nå befinner seg. Det varer heller ikke lenge før Ash må skjære av sin egen hånd fordi den er besatt av en demon. Men frykt ei, det er jo bare beleilig når han skal montere en motorsag der hånden en gang var for å kunne hamle opp med de onde kreftene han står overfor, og blodbadet kan begynne.

I Bad Taste (1987), Peter Jacksons første langfilm, utsettes vi for invasjon fra verdensrommet, og hvor ellers kunne de finne på å lande enn i New Zealand? Målet er å fange mennesker til intergalaktisk matproduksjon, og det eneste som står mellom oss og undergangen er fire menn med skytevåpen. Men skulle du ha sett? En av dem er blitt gal.

[Bilde]

In English: Death and misery, blood and gore, in disgusting excess. You get quite naseous, but it’s quite funny.

Evil Dead II (1987)
Regi: Sam Raimi
Land: USA
Spilletid: 84 min.
Språk: Engelsk

Bad Taste (1987)
Regi: Peter Jackson
Land: New Zealand
Spilletid: 91 min.
Språk: Engelsk

Legg til ekstern kalender…