ELENOR MARTINSEN (vokscollage) & MORTEN HAUG (fotocollage)


[Bilde] />


Hole Artcenter presenterer:


Elenor Martinsen & Morten Haug


REFLEKSJONER


31. august – 6. oktober 2013


Vernissage lørdag 31. aug kl. 15 – 18:00

Musikalsk innslag med Nikita Sirotenko på cello.
Forfriskninger og åpen kafé


ELENOR MARTINSENS bilder er satt sammen av inntrykk, fragmenter, drømmer og materialer, biter av fortid, nåtid og fremtid, stramt, men uforutstigbart – litt som det ukontrollerbare livet i seg selv. De er abstrakte, arkitektoniske og fargesterke. De fleste reagerer umiddelbart på bildene.

Produksjonen og prosessen frem mot ferdig kunstverk kan gå over år. Minner og objekter fra reiser, detaljer i naturen, gamle fotografier, pigmenter, voks, bladmetall og papirfibre komponeres og balanseres. Voksen gir skulpturelle perspektiver, og tilfører pigment og metall liv og dybde.

Elenor søker ro i sterke farger og kontraster – en motsetning som krever knivskarp kunstnerisk balansegang. Elenor er drevet av energi og mot til å utforske, sammen med angst for å mislykkes når hun lager bilder. Assosiasjonene ledes mot ikoner, orientalsk, gammel arkitektur, kolonistil, Sri Lanka, Japan – Zen? Smerte, spiritualitet og skjøre undertoner.

Har du et kunstverk av Elenor på veggen, vil du hver dag bli løftet litt opp over trivialitetene. Verden er full av små detaljer, materialer og glimt av drømmer, som i komposisjon kan fortelle oss om en magisk estetikk som også er en del av virkeligheten. Elenors collager er sammensatt av voks, foto, rispapir, bladgull, pigment og pastell. Hun har konsentrert seg om denne teknikken i 15 år, og kan vise til en omfattende produksjon, utstillingsaktivitet og godt salg i mange land. I 2001 ble hun nominert til Carnegie Art Award


MORTEN HAUG (1953) bor på Nesodden, der han også har sitt verksted. Hans fotografier står i en særstilling i skandinavisk kunstfotografisk sammenheng. Han er godt kjent i kunst- og fotografkretser, og har hatt mange utstillinger siden 1980-tallet. Han er representert i flere av de store museale og private samlingene i Norden.

Han begynte sin karriere som kunstfotograf i 1970 årene, og i de neste årene ble det en rekke utstillinger i England, USA, Italia og Danmark. Her hjemme hadde han flere utstillinger, bl.a. på Preus Fotomuseum, Galleri Daguerre og Galleri Riis. På 90-tallet og i begynnelsen av 2000-tallet hadde Haug utstillinger i De Forente Arabiske Emirater og i Estland.

Haug har de siste årene brukt mye tid på prestisjetunge oppdrag utenfor Norge: Utsmykking av cruiseskip som M/S Rennesanse, The World, Color Line m.fl. Hans verk kan for eksempel ses i Norge på den nye Hurtigruta Trollfjord.

Haugs store dynamiske og omfattende prosjekt er arbeid med pin-hole, og har siden 1970-tallet laget egne pin-holekameraer, som han bruker overalt han ferdes.. Det er med glede vi nå kan presentere hans kunstfotografier nok en gang for et norsk publikum på Hole Art Center.

Det visuelle uttrykket i Morten Haugs kunstfotografier er mangfoldig, med et stort spenn. Haug har i alle år arbeidet med gamle kunstfotografiske teknikker som gumprint, cyanotypi og hans eget utviklede teknikk gumoil. Hans tidlige verk var også laget i tradisjonelt fotografi på sølvbasert barytpapir. Disse er ofte håndkolorert.

Til denne utstillingen har han laget collager på papir, lerret eller aluminium. Hans kunstfotografier finnes kun som originaler eller i små opplag i Giclè.


For forhåndsvisning eller kjøp av kunst, kontakt: Elenor Martinsen Mob. 92 888 150 epost



Åpningstider: torsd.-søn. 12-17:00 & etter avtale.



[Bilde] [Bilde]

Legg til ekstern kalender…