Arbeidsvisninger av Tre Vesjoner av Livet

“….. For det er ikke nok å studere hver enkelt celle i en elefant for å forstå dens zoologiske virkelighet og man ville fremdeles ikke ha eliminert det kosmologiske paradoks.
Hvordan kan vi gjennomskue verden slik den er? Hvordan kan vi oppheve avstanden mellom virkelighet og forestilling, avstanden mellom objekt og ord, hva heter disse, er det sjokoladefingre…?”
Hubert Finidori
.

“Trois version de la vie” er en absurd komedie av Yasmina Reza; en av de mest innflytelsesrike dramatikere for teater det siste tiåret. Nationaltheatret har tidligere satt opp “Ett spansk Stykke” og “Blodig alvor” samtidig som Thalia teater turnerer i år, med kanskje hennes mest omtalte stykke, “kunst” . Reza er en satirisk dramatiker som selv hevder at hun sjeldent blir tatt på alvor.

“3 versjoner av livet” presenterer tre perspektiver av én og samme kveld der fire menneskers forsøk på å få til en vellykket middagskveld er i kollisjonskurs med en rekke absurde omstendigheter. Når Hubert og Inès kommer en dag for tidlig til en kollegial middag, til tross for at de hverken liker eller respekterer hverandre, er den allikevel avgjørende for Henris karriere. Inès er allerede uproporsjonert gretten for en raknet strømpe og Huberts stadige kjekling med Inès komplimenterer Sonjas haltende forsøk på å få i stand en improvisert middag av sjokoladerester, potetgull og vin. I rommet ved siden av er det en urolig og gråtende sønn som til stadighet lager skår i Henris hardt tilstrebende og avgjørende middag. Gjennom det enormt sterke behovet for å holde kvelden og samtalene sivilisert, siver syrligheten og de sosialt dysfunksjonelle rollene ut av proporsjoner til det hysteriske og absurd komiske.

Under komikken og rollenes desperate forsøk på å holde normaliteten på plass, ønsker Reza allikevel å formidle et klart budskap gjennom beskrivelsen av denne katastrofale aftenen for et hjem i høyere middelklasse. Dette er også et stykke om mennsker som har alle forutsetninger for å være lykkelige, men de evner allikevel ikke å ta grep om eget liv.

Dette er en arbeisvisning hvor vi viser hvor vi er i vår teaterprosess. Det er påfølgende samtaler sammen med skuespillere og regissør etter forestilling for de som vil. Her forteller vi litt om vår teaterprosess – Og det bare til 50 kroner(kontant)!

Legg til ekstern kalender…