The South

Å se og å høre er nøkkelen til virkelig å trenge inn i hva The South musikk handler om.

Seks musikere som sammen treffer tonen; Alexander Pettersen (vokal, gitar, perk), Stian Lundberg (trommer, perk, sang), Sander Stedenfeldt Olsen (piano, Hammond B3, vokal), Stein Spjelkavik (gitar, piano, Hammond B3, vokal), Terje Uv (gitar, steelgitar) og Pål Brekkås (bass, vokal).

www.facebook.com/thesouthmu…

I 1989 utgav The University of North Carolina Press boka Encyclopedia of Southern Culture, en dobbel murstein på 1634 sider. 800 bidragsyter hadde jobbet i ti år for å få boka ferdig. I teksten på omslaget stod å lese: ”The American South er en geografisk enhet, et historisk faktum, et sted i fantasien og hjemland til en mengde amerikanere som anser seg selv som sørstatsfolk. Regionen er ofte innhyllet i romantikk og myter, men realitetene er like fascinerende, like intrikate, som dens legender.”

Det øyeblikket stiften treffer vinylen, laserstrålen finner veien eller museklikket starter musikken på trondheimsbaserte The South´ nye, selvtitulerte album, transporteres vi musikalsk til sør for the mason-dixon line, inn i William Faulkners rike, inn i landskapet som ved siden av bomull, tobakk og peanøtter, også organisk har grodd frem musikken som utviklet seg til rock; jazz, blues, country og gospel.

Høsten 2010 pakket The South med seg instrumentene sine og reiste i riktig retning, sørvestover, til Giske og Ocean Sound Recordings. Ved siden av The South´ seks musikere var produsent Bent Sæther (Motorpsycho) med på migrasjonen.

Et drøyt år senere foreligger albumet The South, antakelig Norges første kinder-utgivelse (et begrenset opplag serverer plata i tre versjoner; på vinyl, CD og som nedlasting), inneholdende ni sanger, alle skrevet av The South´ sanger og gitarist, Alexander Pettersen, to i samarbeid med produsent Sæther (”The Juggernaut”, ”Birds of a Feather”).

2012 åpnet med at den første singelen fra albumet, ”Can´t find my way back home”, ble B-listet på NRK P1 og har siden vært med på å gjøre radiolyttingen noen vesentlige hakk hyggeligere. I januar spilte The South under bransjeseminaret Trondheim Calling og i forkant trillet Adresseavisa en sekser på terningen for ”Can´t find my way back home”.

”Smektende, gjennomkomponert, bunnsolid førstesingel fra The Souths kommende andrealbum”……..”Er resten av det Bent Sætjer- produserte albumet like bra, er det grunn til å skru opp forventningene.”

The South legger ikke skjul på at de er inspirert av rocken som gjorde seg gjeldende i de gyldne årene mellom 68 og 75, da Little Feat, The Band og The Allman Brothers Band satte standarden. Da rockmusikk i vesentlig grad handlet om samspill. Et aspekt som det er lett å se har gått tapt i lange perioder av de tre tiårene som har gått. Det er denne magiske kommunikasjonen musikerne i mellom som er fanget og foredlet av Bent Sæther, selvfølgelig selv en musiker med dyp forståelse for hvor denne musikken kommer fra.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…