Sirkuslandsby i Torshovparken

[Bilde]

Sirkuslandsbyen er et unikt prosjekt, et mobilt sirkussenter og –festival, med scenekunstnere og forestillinger fra hele verden. Landsbyen består av seks spesiallagde sirkustelt hvor forestillinger, seminarer og workshops blir arrangert. Sirkuslandsbyen er et profesjonelt visningsrom for sirkus som scenekunst, og Norges første arena for en samtidsutvikling av denne urgamle forestillingsgenren.

På programmet vi gjester Torshovparken med i år står blant annet det nyeste av det nye i sirkusnummer som er blitt kåret som vinnere i Jeunes Talents Cirque Europe.

  • Jeanne Mordoj gjestet Sirkuslandsbyen i 2011 og Festspillene i Bergen 2013 med forestillingen Eloge du Poil. Med la poème går hun enda lenger i sin utforsking av det feminine, og forestillingen utspiller seg et sted mellom femininitetens mørke sider og klovneriet.
[Bilde]
  • Ilona Jäntti har i flere år vært en av yndlingene innen samtidssirkus. Hun er utdannet både danser og sirkusartist, og i Footnotes får vi se henne i en hjerteskjærende vakker og dristig trapésact, mens Handspun er et møte mellom den anerkjente danseren og sirkus-artisten Ilona Jäntti og cellisten Louise McMonagle. Komponist Luke Styles’ musikk og Ilonas bevegelser speiler seg i hverandres virtuositet, samtidig som ferdighetenes grenser blir presset til det ytterste.
[Bilde]

Vi har en rekke familieforestillinger som våre egne produksjoner “Pluto Crazy” og “Bastard”. I tillegg kommer Pain Solution og feirer sitt 20 års jubileum hos oss med en Sideshow Suprise Cabaret, her blir det fakirer, burlesk, live art og body art i en herlig blanding!

[Bilde]

Sjekk ut hele programmet og tidspunkt for forestillingene på våre hjemmesider. Velkommen på sirkus!

[Bilde]
Legg til ekstern kalender…