TIRIL SCHRØDER: The Goldilocks zone - 05.09 - 28-09

Tiril Schrøder (1969) er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo og Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og har både en kunstfaglig og en teoretisk utdanning. Hun har en bred utstillingsbakgrunn fra inn og utland, og er representert i flere store samlinger.
Schrøders arbeider ligger i grenselandet mellom tegning og maleri. Hun jobber bevisst med overgangen mellom det grafiske trykket, tegningen og digitale teknikker og utforsker hvordan teknikk og materiale møter konseptuell tenkning. Hun vil gjerne fortelle historier i flere plan; fortellinger som både skal kunne leses som platte og klisjéfylte, og samtidig mer kompliserte og refererende. Schrøder er opptatt av selvmotsigelsen: hun prøver å fortelle både med kjølig distanse, og med inderlighet på en gang.
I tegneserieverden trekker man egne slutninger, og gir dermed også rom for misforståelser og feiltolkninger. Dette har vært en inspirasjonskilde for kunstneren. I denne verdenen henger rom og tid nøye sammen; når man leser en rekke bilder beveger blikket seg gjennom tid samtidig som det beveger seg gjennom det rommet som bildene opptar. Dette elementet av tidsforløp er også lagt inn i Schrøders verk når de er montert.
Motivmessig, handler Schrøders verk ofte om avmakt, passivitet og manglende kontroll over egen tilværelse. I tillegg til å referere til massemedias og popkulturens verden er hun opptatt av å se på naturen, og mer spesifikt: landskapet. Da gjerne basert på kunsthistoriske referanser, spesielt den tyske romantikken, flamsk maleri og norsk nasjonalromantikk. Kunstneren er mer opptatt av å se på naturens nedbrytende kraft enn å gi seg inn i sentimentale avbildninger. Det er naturen kontra kulturen som brukes som innfallsvinkel for å undersøke de følelsesmessige og sosiale problemstillingene i dagens samfunn.
[Bilde]

[Bilde]

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…