Sociusdebatten: Generasjon lydig vs. generasjon opplysning

Er dagens unge tiltaksløse og lydige?

- Dagens ungdom synes å være den første i etterkrigstiden uten et kollektivt politisk prosjekt, hevder postdoktor i sosiologi Gunnar C. Aakvaag i en kronikk i Aftenposten 1. september.

Der de tidligere generasjoners ungdom har hatt et politisk prosjekt, har dagens ungdom ikke noe felles generasjonsprosjekt.

- Dette er en veldig seriøs og ordentlig generasjon som drikker mindre, røyker mindre, ruser seg mindre, debuterer senere seksuelt og søker tryggere utdanninger enn min generasjon – alt mens de lever superhektiske liv på sosiale medier, skriver Aakvaag.

Aksel Braanen Sterri er blant de av den generasjonen Aakvaag adresserer som tar til motmæle.

- Jeg er sikker på at det er et trekk ved Aakvaags generasjon, dens lemfeldige forhold til fakta, som både skiller oss og som gjør at han ikke får fatt på det som vil bli vårt prosjekt. Vår tro på vitenskap og vår evne til å omforme den, vil bli vår generasjons prosjekt, skriver han i sitt motsvar.

Som representant for etterkrigstidens generasjon kommer Fanny Duckert. Mon tro om hun deler den noe yngre Aakvaag sine perspektiver, eller om hun er enig i vitenskapsoptimismen fremholdt av Sterri?

Socius inviterer til debatt mellom tre generasjoner!

I panelet sitter:

Fanny Duckert er professor i psykologi ved UiO og dekan ved Samfunnsvitenskapelig fakultet. Hun studerte på Blindern mens studentopptøyene herjet i 1968.

Gunnar C. Aakvaag har klart å provosere en hel generasjon og er postdoktor i sosiologi ved UiO. Han representerer ironigenerasjonen.

Aksel Braanen Sterri er nyutdannet statsviter og talsmann for generasjon opplysning. Eller generasjon lydig?

Vår ordstyrer for kvelden er masterstudent i sosiologi, Pål Halvorsen.

Tid og sted:
U1 (SV-kjelleren)
Tirsdag 17. september
Dørene åpner klokken 18.00
Debatten starter klokken 19.00
CC: 0,-

Les Aakvaag sin kronikk her

Les Sterri sitt svar her

Les Aakvaag sitt svar her

Les Sterri sitt andre svar her

Legg til ekstern kalender…