Design og arkitektur på stort lerret: Koolhaas Houselife

Design og arkitektur omgir oss daglig og har til alle tider vekket debatt, følelser, frustrasjon og entusiasme. Høsten 2013 samarbeider Cinemateket og Norsk Form om en rekke filmvisninger som på ulike måter omhandler tema fra formgivingshistorien.

Visningene finner sted i perioden august til og med november. Siste film er et unikt møte med et spesielt byggverk i Koolhaas Houselife. Det vil være en 15 minutters introduksjon til filmen.

Merk deg at visningene alternerer mellom Cinemateket og DogA.

Koolhaas Houselife

Frankrike, 2008
Regi: Ila Bêka & Louise Lemoine
Fransk tale, engelsk tekst
58 min

Koolhaas Houselife portretterer et av mesterverkene innenfor nåtidig arkitektur, Maison á Bordeaux, som er kjent for at det møter den rullestolavhengige eierens behov samtidig som det ivaretar moderne arkitekturs estetiske standarder.

Filmen slipper filmpublikummet inn i husets daglige intimsfære, og forteller om historiene og de daglige gjøremålene til husholdersken Guadalupe Acedo og de andre menneskene som ser etter bygningen. Eller som Koolhaas selv sier i filmen: “You can observe the collision here between two systems: the system of the platonic conception of house cleaning and the system of the platonic conception of architecture.”

Resultatet er en skarp, rørende og morsom film.

Innledning ved Hege Maria Eriksson, fagsjef for arkiktektur ved Norsk Form.

Legg til ekstern kalender…