Oslo vokser #9 Havnepromenaden

En havnepromenade langs hele sjøkanten står sentralt i utviklingen av Fjordbyen Oslo. Vi forteller deg mer om planene for Oslos sjøside på Oslo vokser #9.

Oslos nye havnepromenade binder byen sammen fra Frognerkilen i vest til Alnas utløp i øst. I kveld ser vi nærmere på den helhetlige planen for den planlagte havnepromenaden.

Fjordbyplanen, vedtatt i bystyret 27. februar 2008, gir føringer om at det skal anlegges en havnepromenade langs hele sjøen som er gjennomgående, tilstrekkelig bred og offentlig tilgjengelig hele døgnet.

Havnepromenaden er et av de bærende elementene i Fjordbyen. Promenaden skal tilrettelegges for opphold for ulike brukergrupper og ha et variert møte med vannet innenfor hvert delområde på strekningen.

Navn på foredragsholdere offentliggjøres fortløpende.

Oslo vokser

Oslo vokser er Norsk Form og Oslo arkitekturtriennales serie om befolkningsvekst og byutvikling i hovedstadsregionen.

Det bor 1,1 million mennesker i Oslo og Akershus. Vi blir raskt veldig mange flere. Stor-Oslo er, ifølge Statistisk sentralbyrå, den regionen som vokser mest i Nord-Europa. Om 30 år bor kanskje en halv million nye mennesker her. Det trengs flere boliger, skoler, arbeidsplasser, offentlige bygg og transport. Hva kan vi få til? Og hvordan skal vi gjøre det?

Arrangør: Norsk Form og Oslo arkitekturtriennale.

Legg til ekstern kalender…