Eirik Lyster med venner

Eirik Lyster blander kjente objekter fra popkulturen inn i sine egne landskap, der identitet er et sentralt tema, og tar i bruk tegning, skulptur, video og performance. Eirik Lyster har hatt en rekke utstillinger i hjembyen Stavanger, og viste både tegninger og performance i Astrup Fearnley Museet under åpningen av Oslo Fashion Week i år. Han har ved flere anledninger stylet pop electro-artist Sandra Kolstad i sin karakteristiske estetikk, en blanding av det vakre og det ubehagelige.

Linda Karin Larsen er opptatt av det som oppstår i møtet mellom to ulike kulturer og utforsker dette fra ett estetisk, historisk og politisk perspektiv. Hennes røtter i Nigeria og Norge gjenspeiles i flere av hennes arbeider og oljeindustriens rolle står sentralt i flere av hennes verk. Larsen unngår enkel kritikk og fokuserer heller på oljens rolle i en global sammenheng. Hennes valg av materialer veksler mellom det symbolske og det bokstavelig og har referanser til afrikansk og vestlig kunsthistorie og industri.

Cathrine Bjerga Dalglish blander tradisjonelle teknikker med referanser til høy-og lavkultur. Alt starter med materialet, ting funnet på gaten, på bruktmarked, magasiner, eller på nett. Hun finner noe interessant i materialet, samspillet mellom det og omgivelsene hun jobber i. Arbeidet i rommet er en viktig del av prosessen hvor halvarbeidede elementer kan tilrettelegges og installasjonen sakte faller på plass gjennom eliminering av ideer eller materialer. Prosessen er et forsøk på samspill mellom materialer og arkitektur.

Utstillingen er produsert spesielt for Oslo Kulturnatt og kan bare sees fredag den 13…

DJ. Cat (uten uvenner) spiller skiver på MIR fra kl. 21.00

Velkommen!

Intervju med Eirik Lyster: mrwolfmagazine.com/index/#/…

www.eirik-lyster.com

Legg til ekstern kalender…