Avlyst
Rebekka Karijord

[Bilde]

Da Rebekka Karijord nylig ga ut sitt fjerde album We Become Ourselves, fikk kritikerne virkelig øynene opp for dette multitalentet.

Albumet er første del, av to. Grunnidéen til albumet har blitt forklart som en høymesse til kjærligheten og hennes følsomme, spennende og vakre pop imponerer også internasjonalt. Den Stockholms-baserte artisten har fått god mottakelse i flere europeiske land. Det er mange som venter i spenning på del to av verket hun har starta på, og hun har gitt signaler om at fortsettelsen kommer til å bli merkbart annerledes.

Gaffa var svært fornøyde med hennes nyeste plate og skrev: «- For det er ikke mye søtt i de sterke låtene, som ellers lyder som ulike deler drømmepop, nujazzflørt og middelaldersk sjelemesse.»

Karijord har vært opptatt av musikk siden hun var svært ung og lagde sine første demoinnspillinger tidlig i tenåra. Albumdebuten kom i 2003. De siste åra har hun klart å finne en egen stemme og et eget uttrykk. På det nye albumet har hun økt bruken av perkusjon og kor. Det er tatt noen steg bort fra elektronikaen, til fordel for blant annet strykere og orgel. Hun har turnert sammen med en annen norsk artist, som er bosatt i Sverige, Ane Brun. Rebekka Karijord har nevnt blant andre Cat Power, PJ Harvey og Robert Wyatt som inspirasjonskilder.
Etter å ha spilt teater, på TV og i filmene Izzat, Reprise og Appelsinpiken, satser hun nå hovedsakelig på musikk. Hun har også laga mye musikk til nettopp teater og film, både i Norge og utlandet, men nå er det materialet fra We Become Ourselves hun har i fokus.

Konserten holdes i foajeen.

Legg til ekstern kalender…