OATmeal talk: Byøkologi. Servert

Hvordan sikrer vi at også byene har produktive økosystemer? Dagens OATmeal talk tar debatten over en bolle grøt.

Vi snakker om den økologiske byen: Hvordan skaper vi et godt urbant nettverk av naturlige habitatkorridorer, som fremmer biologisk mangfold og gir beboerne tilgang til rekreasjonsarealer i naturlige omgivelser? Hvordan lager vi byer der man bruker vegetasjon aktivt, for å kontrollere det urbane mikroklimaet – som stabiliserer vind, temperatur og fuktighet? Hvordan etablerer vi byer som forbedrer det sosiale livet og relasjoner mellom mennesker ved å skape møteplasser og gode nabolag? Hvordan stimulerer vi til byer som støtter en innovativ kultur som får folk til å blomstre og utvikle sitt kreative potensial, og som bruker ny teknologier for å forbedre levekårene? Og hvordan bygger vi byer med rom for å produsere mye av sin egen mat?

Menneskene er avhengig av økosystemtjenestene. Når stadig større deler av landarealene på jorden blir utbygd eller kultivert blir færre økosystemtjenester generert. Dersom jordkloden skal huse alle menneskene her bør også byene og tettstedene være steder med økosystemer.

Arrangementet er for alle der ute som ønsker seg levende, rettferdige, økologiske og økonomisk stabile lokalsamfunn, og for visjonære fagpersoner og aktivister som mener at byen skal være et sted for mennesker og natur.

Om OATmeal talks

OATmeal talks er en serie arrangementer under høstens Oslo ArkitekturTriennale. Vi inviter til debatt, diskusjon, presentasjoner og GRØT! Med nye oppskrifter og spennende ingredienser får du et godt måltid mat, servert med engasjerende temaer på menyen.

Arrangør: Norske landskapsarkitekters forening

Arrangementet er en del av Oslo arkitekturtriennale

Legg til ekstern kalender…