OATmeal talk: Hvordan bygge en sykkelkultur?

Osloregionen kan bli en av Europas beste sykkelregioner. Men vil vi? Dagens OATmeal talk tar debatten over en bolle grøt.

Europeiske byer opplever i dag en renessanse for sykkelen som transportmiddel. Gradvis ser vi hvordan fotgjengere og syklister prioriteres først, så kollektivtransporten og til slutt bilen. Gater, byrom og transportsystem omorganiseres for best mulig tilgjengelighet for myke trafikanter. Resultatet er levende og bærekraftige byer – økonomisk, sosialt og økologisk. Men Norge ligger etter. I Oslo sykler 6 prosent til jobb, iKøbenhavn gjør snart 40 prosent det mens målet er 50 prosent. Dit, og enda lenger, kan vi også komme, dersom vi satser.

For å møte klimautfordringene sier klimaforliket at all økning i bytransport skal skje ved gange, sykkel og kollektivtransport. Dette får konsekvenser for hvordan vi planlegger og organiserer våre byer.

Hvordan må byene og transportsystemet utformes for at sykkelen skal bli det foretrukne framkomstmiddel? Hvilke store og små, lokale og regionale, fysiske og organisatoriske grep må gjøres for at 50 prosent skal ta sykkelen i bruk til jobb og skole?

Om OATmeal talks

OATmeal talks er en serie arrangementer under høstens Oslo ArkitekturTriennale. Vi inviter til debatt, diskusjon, presentasjoner og GRØT! Med nye oppskrifter og spennende ingredienser får du et godt måltid mat, servert med engasjerende temaer på menyen.

Legg til ekstern kalender…