All Your Vectors Are Belong To Us: Marius Watz

[Bilde]

“Formene mine er abstraksjoner av abstraksjoner, ikke spontane verk som oppstår i kunstnerens hånd men heller nøyaktig konstruerte softwaresystemer som i seg selv rommer prinsippene for sin egen eksistens.”

Så vakkert kan kildekode beskrives; utgangspunktet for det visuelle universet til Marius Watz.

På Galleri TM51 i Thorvald Meyersgate 51 åpner Marius Watz utstillingen All Your Vectors Are Belong To Us. Her viser han en rekke arbeider produsert de siste årene: fra en primtallsbasert lysskulptur til en rekke bilder og skulpturer produsert i forskjellige materialer som aluminium, mdf, tre og plast. Alt laget ved hjelp av Marius’ pensel og palett: maskin og programmeringskode.

“For å skape må jeg redusere mine irrasjonelle intuisjoner om geometrisk logikk og bevegelseslære til en entydig logikk som til slutt oversettes til kildekode.”

Marius Watz (1973) er en norsk kunstner og kurator. Han ble født med en computer ved fingrene og jobber med generativ kunst, noe han har vært en foregangsfigur for i Norge. Marius bruker kildekode til å utforske virtuelle rom som er definerte gjennom regelbaserte system, og skaper med dette kunstverk han selv referer til som visuell hedonisme.

Marius bor og arbeider i New York, hvor han har forelest på New York City College of Technology og jevnlig holder seminarer for kunstnere. Han har stilt ut på Victoria & Albert Museum (London), ITAU Cultural (Sao Paolo), Todaysart (Haag) og Museumsquartier (Wien). Han har også vært en mye brukt foredragsholder i Europa og bl.a. forelest ved Arkitektur og design-høgskolen i Oslo og Centre Pompidou i Paris.

I 2010 kjøpte Bybanen i Bergen verket PRIME. I 2012 var han svært synlig på toppen av Rockheim i Trondheim med installasjonen ARCS.

Fredag 13. september 2013 fra 19 – 22.00 gleder vi oss til å presentere Marius Watz’ kunst for et Oslo-publikum.

Velkommen!

Legg til ekstern kalender…