Velferdsstaten – mulig uten Grunnloven?

Dagens rike velferdsstat ligner lite på Norge i 1814. Da ble det demokratiske prinsippet om folkesuverenitet nedfelt i Grunnloven. Hvor viktig har dette og andre av Grunnlovens prinsipper vært for den sosiale kampen som har ført frem til dagens velferdsstat? Hvor godt egnet er Grunnloven til å sikre rettferdig velferd i fremtiden?

Forskningsrådet inviterer til konfrontasjonsmøte med historiker Knut Kjelstadli, økonom Kalle Moene og jurist Marit Halvorsen. Møteleder er Ola Mestad som leder Forskningsrådets komité for grunnlovsjubileet.

Møtet er det andre i en serie konfrontasjonsmøter om Grunnloven som Forskningsrådet arrangerer i høst. Her tar vi opp sentrale spørsmål om Grunnlovens tilblivelse, historie og aktualitet det står strid om blant forskere, fagfolk og politikere.

Neste konfrontasjonsmøte er tirsdag 3. desember. Da spør vi: Er Grunnlovsmakten surret bort eller gjelder dens maktprinsipper fortsatt i dagens politiske system?

Forskningsrådets komité for grunnlovsjubileet ønsker velkommen til engasjerende debatter i Litteraturhuset i Oslo i høst!

Legg til ekstern kalender…