Artistutviklingsseminar

Tre eksperter på ulike felt

Tre erfarne eksperter tar for seg temaet artistutvikling, sett gjennom en A&Rs, en pressesjefs, en kontrakteksperts og en artists perspektiv. Kursholderne skal gå igjennom viktige aspekter av en artistkarriere; hvordan man framstilles, hvordan man skaper oppmerksomhet, hvordan man bygger et team rundt seg selv, og hvordan man sikrer kontrollen over sin egen virksomhet og karriere. Når man så står på kanten av sitt store gjennombrudd, hvordan skal man gå videre for å nå utenfor landets grenser og arbeide profesjonelt med eksport?

A&R

David skal gi oss en innsikt i hvordan en A&R jobber. Hva leter man etter og hvor leter man? Hvordan bygger du oppmerksomheten rundt deg selv? Hva trenger du utover selve musikken?

Fortellingen

Maria vil så vise oss hvordan man jobber med sin egen «fortelling». Kan du beskrive deg? Hvem er fansen din? Hvor befinner du deg på et posisjoneringskart?

Musikkjuss

Tore skal se på den juridiske siden av artistkarrieren og snakke om avtaler og rettigheter. Hvilke typer kontrakter vil bli aktuelle? Hva er viktig å tenke på når man får et tilbud? Hvordan sikrer du kontrollen over din egen fortelling?

Workshop

Kurset avsluttes med en workshop der man i fellesskap går i gjennom en case skritt for skritt, dette kan være et fiktivt tilfelle eller en av deltagernes.

Om kursholderne
• David Mortimer-Hawkins arbeider som A&R Manager i Sony Music i Sverige. Han har bakgrunn som A&R fra Universal Music, Stockholm Records, og som musikkforlegger hos Sweden Music.
•Maria Engström Østby har lang erfaring som blant annet pressesjef på Hultsfredfestivalen, foreleser i Music and Event Management på Linné-universitetet i Sverige, og som artist med Docenterna og Idde Shultz.
•Tore Østby kan vise til en internasjonal karriere som gitarist og låtskriver i bandene Conception og ARK, hvor han også i stor grad utførte rollen som manager. Som seniorrådgiver i GramArt har han i en årrekke bistått og forhandlet avtaler for norske artister.

Påmelding

Sted: Augustin Hotel, C. Sundts g. 22

Tid: 17-21

Påmelding: Meld deg på her: http://www.brak.no/hendelse/artistutviklingsseminar/
(Kurset arrangeres av Brak i samarbeid med GramArt)

Legg til ekstern kalender…