CODA festivalen, 24. september – 6. oktober 2013

Tyske Sasha Waltz & Guests feirer i år 20-års jubileum. Sammen med Dansens Hus er det derfor en stor glede å invitere Sasha Waltz og kompaniet tilbake for å åpne CODA festivalen med forestillingen GEFALTET – en koreografisk konsert for 8 dansere og 4 musikere med spesialskrevet musikk av Mark Andre. En annen stor, tysk danselegende gjester også CODA i år, Lutz Förster, mangeårig danser i Tanztheater Wuppertal Pina Bausch. Allen’s Line/Julyen Hamilton Company avrunder CODA 2013 med den vakre og poetiske forestillingen I SMOOTH CRIMSON.

På Operaen gjester Polish Dance Theatre festivalen med sin rykende ferske jubileumsforestilling CZTERDZIESCI, koreografert av Jo Strømgren i anledning kompaniets 40-års jubileum. Til Operaen kommer også en av nestorene innenfor norsk samtidsdans, Ingun Bjørnsgaard, med forestillingen HEDDA i samarbeid med CCN-Ballet de Lorraine. Begge disse forestillingene føyer seg inn i årets tematikk; etablerte, norske koreografer i internasjonalt samarbeid. Av yngre norske koreografer, som har sitt hovedvirke i utlandet, viser vi forestillinger av Anne-Linn Akselsen, Ludvig Daae og Tale Dolven – alle med bakgrunn fra P.A.R.T. S i Brüssel. Og i CODAfringe presenteres de yngste dansekunstnerne, de som forsker og søker nye veier inn i dansen og som vi helt sikkert vil se mer til i fremtiden.

[Bilde]

CODA-festivalen samarbeider med ulike scener, som blant annet Bærum Kulturhus, som under festivalen inviterer til blant annet Norgespremiere på Ina Christel Johannessens AGAIN med hele Kringkastningsorkesteret live til stede. På Rommen Scene og Riksscenen blir det forestillinger under CODAUng paraplyen, og på Dansens Hus avslutter Carte Blanche med festspillforestillingen NOT HERE/NOT EVER. Vi er også glade for igjen å samarbeide med Nasjonalballetten; I FOKINES VERDEN er den nye ballettsjefen Ingrid Lorentzen sitt åpningsprogram, og forestillingen – med koreografi av blant andre Alan Lucien Øyen – er en del av CODA 2013.

Som tidligere år inviterer festivalen til workshop i samarbeid med PRODA, og sammen med Kritikerlaget ønsker vi velkommen til Dansesalong under tema finnes norsk samtidsdans – og – kan vi snakke om at norsk dans har en egen kunstnerisk identitet ? Dette – og mere til – kan man fortsette å snakke om på Kunsthall Oslo, som er en ny og spennende arena på festivalen. Her åpner festivalens sideprogram, CODAfringe, og Kunsthall Oslo blir også festivalens treffpunkt under siste del av CODA med bar, lounge og happening hver kveld.

Velkommen til CODA 2013!

Lise Nordal
Festivaldirektør & kunstnerisk leder

Legg til ekstern kalender…
#dans