Havet, livet og evigheten

Det er ressurser fra havet som har gitt Norge de største eksportinnetektene opp gjennom århundrene. Derfor er kunnskap om havet svært viktig for landet.
Havforskningsinstituttet presenterer et lite utvalg av forskninga si på Verdensteatret.

Fire foredragsholdere skal fortelle om hvordan havet kan bli vårt framtidige medisinskap og presentere resultatene fra de siste seltellingene i Vesterisen og kunnskapsinnhentinga i Lofoten, Vesterålen og Senja. I tillegg kan du få vite mer om det nye kveiteprosjektet til Havforskningsinstituttet. Etter foredragene vises den islandske filmen Dypet.

Progam:

17:05: Havet som medisinskap. Kjersti Lie Gabrielsen, daglig leder i Marbank.

17:25: Sel på tynn is. Tore Haug, leder for sjøpattedyrgruppa.

17:45: Lofoten, fødestue og barselavdeling. Svein Sundby, leder for Kilo-prosjektet.

18:05: Kveita, havets dronning. Erik Berg, leder for kveiteprosjektet.

18:30: Beinstrekk

19:00: Dypet
Regi: Baltasar Kormákur

Basert på en sann historie er Dypet en utrolig overlevelsesberetning om en fisker som på mirakuløst vis overlever et skipsforlis. I over seks timer svømmer han i iskaldt hav utenfor Island, for deretter å ta seg barbeint over et vulkanlandskap i flere timer før han finner hjelp. Filmen forteller om den dramatiske hendelsen og om fiskeren som på utrolig vis og med en overmenneskelig vilje klarer det ingen andre klarer. Han ender opp som en nasjonalhelt, men også som et uforklarlig vitenskapelig fenomen.

Legg til ekstern kalender…