Chet O'Keefe Trio support: Favorite Hippies (Solo)

Chet O’Keefe er en klassisk amerikansk singer/songwriter. Empatien, de lystige melodiene og humoren kan noen ganger føles som John Prine og Guy Clark. Nerven, sorgen og melankolien ånder av Townes Van Zandt. Det er ingen tilfeldighet at anbefalingen kom fra en annen mester, Otis Gibbs, som fortalte at Chet var hans absolutte favoritt. De søker begge å speile vanlige folks liv i samtidens Amerika. Chet O’Keefes sanger er en kjærligheterklæring til vanlige folk som til tross for problemer og hindringer allikevel ikke gir opp, men får det til å fungere.
3 uker på veien med Kinky Friedman betydde mye for Chet O’Keefe. Først og fremst ble hver konsert en suksess, der nærmest et sjokkert publikum ikke kunne annet enn å kapitulere for Chets sterke sanger og varme personlighet. Den andre effekten var at Chet og Kinky ble venner, så etter turnéen flytter Chet hjem til Kinkys ranch for å bosette seg denne vinteren.

Som så mange av Chet O’Keefes talenter er han en doldis på alle vis. Under innspillingen av platen bodde han i East Nashville og skrev egentlig mest for andre. Nå har han flyttet hjem til Washington State, i en hytte uten vann og elektrisitet. Her skriver Chet sine sanger, og av og til tar han turen ned til internettcafe for å sjekke mail. Chet er virkelig så Rootsy som det kan bli. The Real Deal.

www.youtube.com/watch?v=IDL…

“Men så är också O’Keefe också en alldeles strålande artist och låtskrivare i sin egen rätt, inkilad mellan namnkunniga kollegor som John Prine, Townes Van Zandt, Guy Clark och Steve Earle. " www.benshi.se

Support : Örjan Mäkis Favorite Hippies som presenterer den nye "Sidekick stories”

Tilbakeholden som han er så skulle han nok ha nektet for det, men Favorite Hippies er i stor utstrektning Örjan Mäkis band. Han skriver nesten alle låtene, synger og spiller leadgitar. Örjan selv skulle nok snakket om kollektivet, men faktum er at Favorite Hippies ble laget og drevet av han.

”Sidekick Stories” byr på elleve låter som som kan sies å være en oppsummering av all den musikk som Örjan Maki har elsket og spillt i sin karriere. Den inneholder ikke noen 12-takters blues, men visst finnes det blues her. 13 år på veiene i Sverige og Finland med bluesbandet Brickyard setter sine spor, iallfall i sjelen. I Willy Clay Band fikk Örjan utløp for sin lidenskap for country og countryrock.

Chet O’Keefe trio:
Örjan Mäki, gitar
Paul Inge Vikingstad, bass

Legg til ekstern kalender…