Åpningsevent: Sørenga bro - Oslos High Line?

Arrangemenetet begynner med foredrag på DogA Norsk Design- og Arkitektursenter og fortsetter på Sørenga bro. Det vil gå buss mellom stedene, men man kan også møte direkte på broen klokken 8.

En rekke byentusiaster ønsker å gjøre om nedlagte Sørenga bro over Middelalderparken i Gamlebyen til en unik park og utsiktsplattform i hovedstaden. På initiativ fra Bymiljøetaten og Norsk Form åpnes broa nå for publikum som et prøveprosjekt i fire uker. Vi åpner det hele 14. oktober, og du er invitert.

Tiltaket er inspirert av en av New Yorks mest populære og elskede offentlige plasser, The High Line, en offentlig park anlagt på en nedlagt jernbanelinje i høyden som slynger seg mellom skyskraperne på Manhattan.

Peter Mullan er visepresident i Friends of the High Lines avdeling Planning & Design, og har fra starten av vært en aktiv bidragsyter i transformasjonsprosjektet. Han kommer til Oslo for å dele historien om hvordan byentusiaster, arkitekter, designere, lokalpolitikere, næringslivet og lokalbefolkningen klarte å realisere The High Line, og gir sine innspill til innovativ transformasjon og byutvikling i Oslo.

Arrangør: Norsk Form, Oslo Innovation Week og Bymiljøetaten. Arrangementet er en del av Oslo arkitekturtriennale 2013.

Les mer om arrangementet her

Legg til ekstern kalender…