Operaen Gullhanen

POLITIKK OG EVENTYR
Den briljante russiske 1800-tallskomponisten Rimskij-Korsakov skrev sin siste opera som et eventyr, men makthaverne i hjemlandet lot seg ikke lure: Bak operaens forførende overflate av sensuell musikk og eksotiske historier skimtet de med rette en bitende kritikk av Tsaren og hans innsats i den russisk-japanske krig. Rimskij-Korsakov fikk derfor aldri se Gullhanen bli oppført, men på operahusene i Paris, London og New York slo denne storslåtte, fargerike operaen fort an.

HISTORIEN
Den aldrende Tsar Dodon hersker over et enormt rike, men trues av fiender på alle kanter. Hans astrolog gir ham en uventet gave, en stor gullhane som galer hver gang fienden nærmer seg. Som takk kan astrologen ønske seg hva han vil. Tsaren drar ut i krigen, mister sine to sønner, men møter en tiltrekkende orientalsk prinsesse som han gifter seg med og tar med hjem. Der venter astrologen og gullhanen med skumle hensikter…

REGI OG MUSIKK
Når amerikanske Mark Lamos, som blendet bergenspublikummet med sin fargersprakende iscenesettelse av operaen L’Étoile, vender tilbake til BNO for å regissere Gullhanen, kan vi garantere et visuelt fyrverkeri av en forestilling. Mikhail Tatarnikov dirigerer Bergen Filharmoniske Orkester i fullt romantisk format, sammen med internasjonale solister og stort kor.

Introduksjon ved Gunnar Danbolt i Grieghallens foajé 1 time før forestilling alle dager.

Varighet: Ca 3 timer medregnet pause
Antall pauser: 1
Språk: Russisk
Tekstet: Norsk

4 FORESTILLINGER
Premiere 29. mars 2014
Spilles også mandag 31. mars, onsdag 2. april og fredag 4. april.

Velkommen!

Legg til ekstern kalender…