Operaen Påske

HISTORIEN
Påske utspiller seg i løpet av tre intense påskedager hos en familie tidlig på 1900-tallet. Faren sitter i fengsel dømt for underslag, og i familien hersker det en spent stemning. Operaen følger familien i løpet av påskedagene gjennom kamp, frykt og lidelse til konfrontasjon, forsoning og tilgivelse.

KOMPONISTEN
Kverndokk har markert seg som en av Norges fremste operakomponister med sine siste store oppsetninger Den fjerde nattevakt og Jorden rundt på 80 dager på Den Norske Opera & Ballet.

MUSIKKEN
Musikken henter inspirasjon fra Joseph Haydns vakre og ukonvensjonelle Jesu syv siste ord på korset, og disse setningene veves inn og synges av et kommenterende kor. Sammen med to strykekvartetter og klaver danner de en musikalsk klangbunn til Strindbergs drama. I denne forestillingen møter vi noen av Norges ledende operasangere sammen med Cikada strykekvartett og Kristiansand strykekvartett.

Påske er bestilt av Bergen Nasjonale Opera og utviklet gjennom AdOpera!-nettverket. Forestillingen er produsert av Opera Sør og skal på turné fra Kristiansand til Sandnes, Trondheim, Bergen og Halden.

MEDVIRKENDE
Gisle Kverndokk / musikk
Aksel-Otto Bull / libretto og regi
Magnus Loddgard / dirigent
Åse Hegrenes / scenograf og kostymedesigner

Hallvar Djupvik / Elis
Melis Jaatinen / Kristina
Emil Solli-Tangen / Benjamin
Vibeke Kristensen / Eleonora
Toril Carlsen / Fru Heyst
Frode Olsen / Lindkvist

Kristiansand strykekvartett Cikada strykekvartett

Kor
Ola Marius Ryan / Elis 2
Kari Lise Høgseth / Kristina 2
Dagfinn Andersen / Benjamin 2
Silje Marie Aker Johnsen / Eleonora 2
Helga Botn / Fru Heyst 2

Operaen varer 1 time og 40 minutter uten pause og synges på norsk.

Introduksjon 1 time før forestilling.

Velkommen!

Legg til ekstern kalender…