Sound vs System: BILL ORCUTT + AGNES HVIZDALEK

[Bilde]

nyMusikk er en av kuratorene til Kunsthall Oslos høstprogram som utforsker lyd og bilde. Vi viser et utvalg filmer av Ian Helliwell og UbuWeb archive, samt et utfyllende liveprogram.

Bill Orcutts sound er en forening av rå blues, abstrakt improvisasjon og sin egen eksperimentelle gitarstil fra sitt tidligere band Harry Pussy. Man kan høre kjente Southern folk-skalaer mellom Orcutts taggete akustiske uttrykk, som trekker og skyver melodier til uløste fragmenter som til slutt kommer utøylet i brede og tilfredsstillende note-strømmer.

Orcutt er for de fleste best kjent fra Miami-bandet Harry Pussy, et anerkjent støy-outfit fra 90-tallets musikkundergrunn, hvor han var hovedmann sammen med gitarist og vokalist Adris Hoyos. Den ofte voldelige og seksuelt ladede musikken til Harry Pussy er fortsatt vel ansett og svært innflytelsesrik i støy- og støyrock-scener. Orcutts gitarspill var nesten utelukkende atonal, og spilt på en fire-strengs gitar.

Agnes Hvizdalek (1987) har utviklet et individuelt vokabular av lyder med stemmen som instrument. Arbeidet hennes inkluderer solo-opptredener, live lydinstallasjoner og samarbeid med Harald Fetveit, Kristin Andersen (SPUNK), Norsk Noise Orchestra og mange andre. Hun er ansvarlig for det internasjonale improvisasjons-orkesteret ÖNCZkekvist.

Dørene åpner: 19:00. Konsertstart: 20:00
Facebook-event

Legg til ekstern kalender…