Er personvern på Internett mulig? Privatliv på et overvåket nett

Snowdens avsløringer har synliggjort hva myndigheter mener er nødvendig for å sikre borgerne. Hvordan bør balansen være mellom personvernet og myndighetenes mulighet for å oppdage og etterforske kriminell aktivitet? ISOC Norge inviterer til et panel om samfunnet vårt, rettstaten, Internett og hvordan vi opplever at disse påvirker hverandre.

Mer informasjon og innmelding på ISOC.no

[Bilde]

Panel

  • Gisle Hannemyr (Universitetet i Oslo)
  • Jon Wessel-Aas (Den internasjonale juristkommisjon, norsk avdeling; Bing Hodneland advokatselskap)
  • Torgeir Waterhouse (IKT Norge; ISOC Norge)

Moderator

  • Haakon Bratsberg (Opera Software; ISOC Norge)

Om panelet

  • Gisle Hannemyr er forsker og forfatter – med særlig interesse for bruk og design av Internett-baserte tjenester. Han er tilknyttet Institutt for Informatikk ved Universitet i Oslo som forsker og universitetslektor. Han var medlem av regjeringens personvern¬kommisjon (2007-2008), og møter i dag i personvernnemnda. Hans forskningsinteresser omfatter design av informasjonssystemer, personvern, data-sikkerhet, teknologi og samfunn, informasjonsarkitektur, digitale medier, IKT-standard¬isering and åpne systemer, fri programvare, åpen aksess, og ressursoppdagelse i store informasjonsrom. Han står som forfatter og medforfatter av flere bøker om teknologi. Hans siste bøker er Hva er Internett (Universitetsforlaget 2005), og Sammensatte tekster (Cappelen Damm 2009).
  • Jon Wessel-Aas er advokat/partner i Bing Hodneland og er en av Norges mest erfarne medierettsadvokater. Han er cand. jur. fra UiO, 1995, og Bsc. International Relations fra London School of Economics & Political Science, 1988. Han har arbeidet med ytringsfrihet, personvern, opphavsrett og menneskerettigheter, og prosedyre om slike saker i domstolene, siden 1995. Han har i tillegg forfattet en rekke faglige artikler, bøker og bokbidrag innenfor sitt saksfelt, og benyttes som foreleser om det samme, både på Universitetet og på oppdrag fra andre aktører. Han er dessuten engasjert på ideell basis som daglig leder i Den internasjonale juristkommisjon, norsk avdeling.
  • Torgeir Andrew Waterhouse er en norsk direktør og lobbyist. Waterhouse har særlig arbeidet spørsmål knyttet til opphavsrett og digitale medier. Avisen Dagens Næringsliv vurderte i 2007 at han spilte «en nøkkelrolle da datagiganten Apple ga opp å tvinge musikkfans som ønsket å bruke nedlastingstjenesten Itunes, til også å holde seg med Ipod fremfor andre mp3-spillere.» Innsatsen medførte at Waterhouse i 2007 av tidsskriftet Managing Intellectual Property ble utvalgt som en av verdens 50 ledende personer innen immaterialrett.
Legg til ekstern kalender…