POINT OF YOU

Det er ikke min skyld at Terje Røed Larsen er norsk.

20 år er gått siden norske forhandlinger skapte fred i Palestina, og en ung, norsk kvinne reiser full av idealer dit. På flyet møter hun en palestinsk mann som forteller henne at han er på vei tilbake til et Jerusalem som er ødelagt av korrupsjon, okkupasjon og bistandsmidler og hvor ”Oslo” er et bannord, en forbannelse som hviler over byen.

Stykket er laget gjennom to års tekstutvikling og utveksling mellom Norge og Palestina. Dramatiker og skuespiller Ismail Dabbagh har sammen med poet Najwan Darwish, skuespiller Birgitte Larsen og dramaturg og dramatiker Oda Radoor skrevet en teatertekst om to kulturer som er tiltrukket og frastøtt av hverandre.

Den renskårne forestillingen fremstår som et trespråklig møte i flere mulige stadier mellom en norsk kvinne på vei til Jerusalem og en palestinsk mann på vei ut av eller til Norge. Point of You setter i spill ulike spenningspunkter i dette tenkte og reelle møtet.

Forestillingen spilles av den kjente palestinske filmskuespilleren Saleh Bakri og Nationaltheatrets Birgitte Larsen. Regien er ved Kai Johnsen, bl.a. kjent for sitt langvarige samarbeid med Jon Fosse.

Forestillingen hadde premiere i Jerusalem i april 2013.

Tekst: Ismail Dabbagh, Najwan Darwish, Birgitte Larsen og Oda Radoor

Regi: Kai Johnsen

Skuespillere: Saleh Bakri og Birgitte Larsen

Produsent: Najwan Darwish og Marit Grimstad Eggen

Prosjektet er støttet av Norsk kulturråd, Dramatikkens hus, Utenriksdepartementet og Nationaltheatret.

Forestillingen varer ca 1 time. Ingen pause.

Legg til ekstern kalender…