Livet alene. Øystein Karlsen og Kristopher Schau om Dag

Jeg har overhodet ikke noe personlig forhold til dette, men generelt kan jeg si at jeg har hørt det dere sier fra hundre andre par (…). Gjør hverandre en tjeneste. Stopp dette forholdet. Stopp det nå. Det er et rent barmhjertighetsdrap.

Dag Refsnes er parterapauten som er overbevist om at det beste er å leve alene. Praksisen hans har en skilsmisserate på 93 prosent, og damer holder han seg unna, helt til han møter henne…

Det er Kristopher Schau og Øystein Karlsen som har skrevet manuset til TV-serien «Dag», der hovedpersonen spilles av Atle Antonsen. Tre sesonger har det etter hvert blitt, og i høst gis manuset ut som skikkelig tung bok på 680 sider, nesten en kilo.

Svenske DN har omtalt manuset som et lite mesterverk, og tidligere har både Anders Baasmo Christiansen, som spiller Dags kompis Benedict som ligger med alt som har puls, og Tuva Novotny, Dags store kjærlighet, vunnet Gullruten for sine rolleprestasjoner. I tillegg vant serien fagprisen beste manus-drama under Gullruten i 2012. Seriens remakerettigheter er allerede solgt til diverse land. Nå kommer seriens to manusforfattere til Litteraturhuset for å fortelle hvordan Dagbladets ti tips til hvordan få et lykkelig samliv ble et fruktbart utgangspunkt for serien.

Legg til ekstern kalender…