Lørdagsgodt: Axl’s Loft

[Bilde]

“I Telemark spør me: Vert du vinteren over?”

– Tarjej Vesaas

www.facebook.com/pages/Axls…

Hvis du digger sløye gitarsolos og vakre vokalharmonier i et bedagelig tempo samtidig som du kjærtegner en kald halvliter på en lørdags ettermiddag så er denne konserten perfekt på for deg. Axl’s Loft tar deg med på en reise inn i Telemarks dype skoger og luller deg inn i lørdagskvelden med sødmefylte låter og vokalharmonier i kjent CSNY-stil. Axl’s Loft er noe så eksotisk som et musikalsk kollektiv med røtter i langt inni Telemarks endeløse skoger.

Det musikalske kollektivet hadde sin spede begynnelse i Drangedals mørke skogholt der Aksel Naas, Tarjej Røssum Reiersdal, Geir Olav Odden og Elvy Elisabeth Vefall holdt til for mange herrans år siden. Etter år i dur og moll på Grønland blei savnet til Telemark for stort og Aksel Naas måtte tromme sammen til lag på sitt eget loft på Grønland, derav navnet. Målet var å gjenskape den særegne stilen Telemarcana, som er en tradisjonsrik Nord-Amerika-møter-Øst-Telemark-sjanger. Med seg på laget fikk de eksil-telemarkingene og multi-instrumentalistene Silje Vareide og Bjørn Kjetil Undem. Etter noen særs velykkede konserter på blant annet Caféteateret og i bakgården på Cafe Sara er de klare for å overvelde sjøl den mest innhuga grorudøl med smekre toner og stoisk bygdero.

Det er kanskje påfallende at telemarkinger med kronglete etternavn er i overkant stolte av fylket sitt, men det spørs om ikke både Oslo-væringer og bergensere får seg en liten dose magi når Axl’s Loft spiller opp til dans på Café Mono

Axl’s Loft er

Aksel Naas – Vokal, Gitar, Munnspell

Tarjej Røssum Reiersdal – Bass, Tangenter, Gitar, Moog, Vokal

Geir Olav Odden – Trommer, Tangenter

Elvy Elisabeth Vefall – Vokal, Gitar, Perkusjon

Silje Vareide – Vokal, Trekkspell, Fele, Moog, Tangenter, Bass

Bjørn Kjetil Undem – Treblås, Moog, Tangenter, Lap-steel, Vokal

Legg til ekstern kalender…