"SUN" - Hofesch Schechter (UK/IL)

[Bilde]

Hofesh Shechter er et av de aller største navnene i britisk dans. Dansens Hus presenter med dårlig skjult stolthet hans rykende ferske «Sun», som har urpremiere 12. oktober i Melbourne. Foruten urpremieren spilles forestillingen kun i Theatre de la Wille (Luxembourg) og Sadler’s Wells (London) før «Sun» vises på Dansens Hus.

Hofesh Shechter er siden debuten i 2003 anerkjent som en av Englands mest interessante kunstnere. Hofesh Shechter Company skaper rå, fysiske forestillinger og utmerker seg med sin særegne og personlige stil både i dans og musikk som koreografen selv komponerer. Shechter grunnla kompaniet i 2008, og de spiller nå hans forestillinger over hele verden. Noen av hans mest kjente verk er «Political Mother», «Uprising», «The Art of Not Looking Back» og «In Your Rooms».

I «Sun» beskrives en perfekt verden. Fra Hofesh Shechters mørke, emosjonelle og noen ganger rasende verden stiger det frem et skinnende, hvitt lys som kommer dansende ut av røyk og kaos. «Sun» danses av hele fjorten toppdansere, og eklektisk, nyskrevet musikk bl.a. komponert av Shechter selv er en vesentlig del av totalopplevelsen.

Framført av: Hofesh Shechter Company
Koreografi og musikk: Hofesh Shechter
Scenografi: Merle Hensel
Lysdesign: Lee Curran
Kostymedesign: Christina Cunningham

Legg til ekstern kalender…
#dans