starfucker // STRFKR (US)

[Bilde]

For å forklare Starfuckers enorme tilstedeværelse på scenen, endte Pitchfork med forlokkende utsagn som: «Dressed in exaggerated, skinny-hipster re-imaginings of old-school rappers or drag queens, […] indulging in theatrical silliness while conjuring sugary pop hooks».

Starfucker, eller STRFKR, startet som Joshua Hodges’ soloprosjekt, men er i dag et livlig og levende lite band. De er avlet opp i et sukkerspinn av søt og uimotståelig pop, og tok rennafart ut av indiehovedstaden Portland, Oregon med den selvtitulerte debuten i 2008. Årets «Miracle Mile» er ikke noe dårligere, og har jevnt over fått strålende kritikker. «Miracle Mile shows that songwriter Joshua Hodges and his cohorts are no one-trick unicorns», skrev Paste Magazine, mens Gaffa trillet en femmer til ordene «Et underfundig og, i all sin beskjedenhet, storslagent popverk».

2. november inntar STRFKR det siste skuddet på stammen til Oslos konsertsteder, nemlig rykende ferske Vanguard i Schouskvartalet. Et møte som kommer til å bli materiale for historiebøkene.

Legg til ekstern kalender…