Coelacanth / winter guests

stor fisk – “COELACANTH” [see,lu-canth]

“Coelacanth” er fortellingen om to manusforfattere som i sin desperate jakt på å en god historie finner Frank, en angrende alkoholiker som drikker seg ihjel og etterlater seg et ufullstendig bokmanus i hendene på sin unge datter…
Vi følger både manusarbeidet og utviklingen av forestillingen parallelt med intense møter med levd liv og menneskelige skjebner i en historie som forflytter seg fra Boston til LA, 90-tallets Tokyo, og nåtidens Bergen og New York.

Forestillingen gir et unikt, men også ellevillt og humoristisk innblikk i livet bak teaterkulissene, for ettersom manus ferdigstilles og prøvene begynner, oppstår store motsetninger mellom de medvirkende. Det hele blandes med ærlige og såre refleksjoner rundt savn, tap og det å mislykkes.

”Winter Guests kjennes både livsfarlige og livsbejaende, hver gang. Og med Coelacanth mer enn noen gang” Tom Remlov

Gjennom 3 akter over 5 timer får vi oppleve gripende skuespillerkunst, vakker dans, utsøkt musikk og visuelt storslått scenografi i en moderne teaterbegivenhet som blander sjangre og tematikk med en elegant og naturlig lekenhet. Filmens språk blandes med teatrets og dansens, det relle blandes med det fiktive og det underholdende med dype menneskelige refleksjoner.

Med 12 musikere på scenen og et sterkt internasjonalt ensemble bestående av dansere og skuespillere, er dette en av de sjeldne mulighetene til å få med seg en stor teaterbegivenhet signert en av norges mest bemerkelsesverdige og ambisiøse teatermakere, Alan Lucien Øyen og hans ensemble winter guests.

Forestillingen er en co-produksjon mellom winter guests, Festspillene i Bergen, Den Norske Opera & Ballett og Carte Blanche A/S, i samarbeid med Riksteateret.
Med støtte av Kulturrådet.

Utøvere:
Kate Pendry, Suzie Davies, Yvonne Øyen, Andrew Wale, Anton Skrzypiciel, Daniel Proietto, Huy Le Vo, Alan Lucien Øyen

Musikere:
Bjørnar Habbestad, Ane Marthe Holen, Eivind Austad, Bendik Foss, Jo Berger Myhre, Kjersti Rydsaa, Kristine·Tjøgersen, Kristoffer Kompen, Ole Andre Farstad, Per Oddvar Johansen, Christiane E. Dahl, Isa C Holmesland

Manus Andrew Wale / Alan Lucien Øyen
Regi Alan Lucien Øyen
Musikk Jørgen Knudsen / Bjørnar Habbestad
Scenografi Åsmund Færavaag
Lysdesign Torkel Skjærven
Lyddesign Gunnar Innvær
Kostymedesign Stine Sjøgren
Videodesign Martin Flack/ Alan Lucien Øyen

«Sårt og veldig morsomt» «Helt herlig» «Sjeldent bra teateropplevelse»

«Fantastisk!» «Jeg ønsket at det ikke skulle ta slutt» Terningkast 5

Foto: Thor Brødreskift

Mer informasjon: www.operaen.no/Forestilling…

Legg til ekstern kalender…