94 Years Later: Putting the Bauhaus into Perspective. On Art & Design, Identity & Gender

[Bilde]

Torsdag 24. oktober kl.19 besøker Bauhaus-ekspert Anja Baumhoff OCA med et foredrag viet til de sentrale ideene bak Bauhaus-skolen.

Skolen ble grunnlagt i 1919 i Weimar i Tyskland og arbeidet for å forene kunst og håndverk med den moderne kunsten, utvide design-begrepet og å reformere det etterkrigsrammede tyske samfunnet. Bauhaus regnes som en av de mest innflytelsesrike retningene innen moderne design og arkitektur og representerte også et sosialt progressivt syn når det gjaldt likestilling mellom kjønnene.

Den første delen av foredraget vil gi en oversikt over Bauhaus’ historie og grunnleggende ideer, mens den andre delen vil gi en mikro-historisk granskning av de viktigste Bauhaus-studentene med tanke på spørsmål rundt håndverk, kjønn og kunst.

‘Fashion: the Fall of an Industry’
Foredraget er en del av ’Fashion: The Fall of an Industry’, en forelesningsrekke arrangert av Office for Contemporary Art som ser nærmere på 1970-årenes tekstilindustri i Norge, som så en merkbar nedgang i sysselsettingen. Gjennom et samspill av stoffer, veveteknikker og tekstilproduksjon, kom kunstnere som Brit Fuglevaag, Elisabeth Haarr og Sidsel Paaske til uttrykk i en verdensomspennende bølge av arbeiderbevegelsens aktivisme, hvor de utviklet egne teknikker og praksiser drevet av et behov for og krav om en politisk stemme.

‘Fashion: the Fall of an Industry’ arrangeres i samarbeid med Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO), Kunstfag. Avslutningsarrangement er organisert i samarbeid med nyMusikk, Oslo.

Legg til ekstern kalender…