Chuck Berry

Sjeldent kan man bruke uttrykket levende legende med så stor tyngde som når man snakker om Chuck Berry. Han debuterte helt tilbake i 1955, med «Maybelline» som den dag i dag fortsatt står som en av hans største hits og en klassiker innen rock n’ roll. Av alle de tidlige banebryterne innen rocken er Chuck Berry uten tvil den viktigste. Ikke bare som sanger og gitarist, men som låtskriver, innovatør og stilskaper. Han ble oppdaget av Muddy Waters, som skaffet han platekontrakt med Chess Records. Deretter lot han ikke vente på seg før album og singler kom som perler på en snor, med blant annet hits som «Roll Over Beethoven», «Sweet Little Sixteen» og «Johnny B. Goode».

En annen viktig side av Chuck Berry var hans fantastiske humør, personlighet og sceneshow. Dette sammen med at han klart å blande blues, country og rockabilly med morsomme tekster og fengende refreng, gjorde at han klarte å treffe både svart og hvit ungdom. Hans etterhvert så ikoniske og særegne «duckwalk» ble raskt hans merkevare, noe Angus Young i AC/DC har tatt etter han.

Han ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 1986, og han har fortsatt å turnére nesten hele livet. Han spilte en gnistrende konsert på Sentrum Scene i 2007, hvor han også tok 22 år gamle Daniel Røssing opp på scenen på piano etter å ha hørt han under lydprøvene. Nå er han endelig tilbake, og vi gleder oss til å se han igjen på Sentrum Scene den 26. oktober.

Legg til ekstern kalender…