Gratis seminar: Frivillig påvirkning i EU

Actis – Rusfeltets samarbeidsorgan inviterer til seminar i anledning utgivelsen av boken «Civil society and democracy – the citizens‘ shortcut to the EU».

Boken tar for seg hvordan frivillighetens rolle har blitt styrket i kjølvannet av den økonomiske krisen i Europa, og gir mange eksempler på hvordan frivillige organisasjoner har blitt hørt og påvirket opinionen i EU. Boken gir videre konkrete råd om hvordan politikerne og frivilligheten kan ha gjensidig nyttig av hverandre. Den vil bli delt ut på seminaret.

Innledere:
Emily von Sydow er journalist og forfatter med lang erfaring fra nordiske og belgiske medier. Hun har skrevet flere bøker om EU, blant annet boken som deles ut på seminaret, biografien «Margot Wallstrøm – den svenske modellen» om den svenske Europakommisjonæren, og flere skolebøker om EU for Europaparlamentet. Hun underviser i europeisk journalistikk på universitetet i Brussel.

Pål Jacob Jacobsen har i 19 år ledet Stavanger-regionens Europakontor i Brussel. Jacobsen har i 6 år undervist på Universitetet i Stavanger om EU og Europa, og har i tillegg arbeidet for universiteter, skoler, næringsliv, kommuner og frivillige sektoren.

Stig Erik Sørheim, Internasjonal leder, Actis – Rusfeltets samarbeidsorgan. Actis har vært aktiv i Europapolitikken i mer enn 10 år, og har gjennom sitt Brusselkontor både økt kompetansen i norske organisasjoner og vært en viktig drivkraft i alkohol- og narkotikapolitiske spørsmål i EU.

Tid: kl. 9.00-12.00 tirsdag 29. oktober 2013
Sted: Nobels Fredssenter, Rådhusplassen, Oslo

Seminaret er gratis og åpent for alle. Lett servering.

Påmelding til [email protected]

Legg til ekstern kalender…