BLÅ | 31.OKT | OWMF PRES: OWMF | THROES + THE SHINE (Angola/Portugal) + KLUBB TEAM ANTI-GHOST (Tomb & Benemy)

[Bilde]

Vi mennesker bør ha lært for lengst at det sjelden lar seg gjøre å fusjonere rappere med rockeband. Men en sjelden gang finnes det unntak som avkrefter regelen, som den portugisisk-angolske kvintetten Throes + The Shine. Debutskiva Rockaduro av fjoråret henspiller nemlig på to ting: a) Rock og b) Kuduro, dansemusikk fra Angola med hyperaktive trommer som får resten av instrumentene til å løpe febrilsk etter seg.

Fordi kuduroen har vært spesielt populær i Lisboas innvandrerstrøk, har du sannsynligvis hørt klare drypp av sjangeren hvis du har satt foten i en kontinental nattklubb – særlig takket være fanebærerne Buraka Som Sistema. Ledet an av de rappende frontmennene i The Shine (André do Poster og Diron), vrenger imidlertid de skjeggete indiegutta i Throes kuduroen på hodet, og tilfører den hissige garagerockgitarer med fingerspissfølt presisjon. Mest kledelig i en brokete rockeklubb, for å si det mildt.
Men før du lar deg skremme: Dette er først og fremst dansemusikk ment å spre glede (hvis ikke hadde ikke kuduro-referansene vært verdt en krone). Ryktet skal tross alt ha det til at euforien strålte på begge sider av scenekanten etter deres konsert på Roskilde tidligere i år. Alt ligger til rette for at det samme vil skje under Oslo World.

Etter konserten er det GRATIS etterfest med Team Anti-Ghost (Tomb & Benemy)

From Sub-Saharan junk-yard rock to Niger Blues, Afghan wedding songs to Indian Raags, Japanese hallucinogenic tribal beats through majestic South American psyche, Swinging Addis, Rocking Kampala, Drugged out Tangiers, Shaking Saigon, Slutty Singapore, Peruvian Psych-Folk, Delhi Drones (and even some songs in English!) we bring you TEAM ANTI-GHOST.

Legg til ekstern kalender…