Busstur - Lyden av det hellige

[Bilde]

- busstur til tre hellige rom i Oslo!
Lyd er en viktig ingrediens i alle religioner. Hva er lyden av det hellige? Hvilken funksjon har lydene i de ulike religionene? Hva har endret seg i diaspora?
Gjennom opplevelsesreiser til hellige rom skal «Lyden av det hellige» utforskes under Oslo World Music Festival.

Migrasjon og globalisering skaper nye menigheter og trossamfunn med opphav i religioner som i liten grad har vært synlige og hørlige i Norge tidligere.
Kanskje forbinder vi dette først og fremst med det synlige, som ny og ukjent arkitektur og religiøse klesplagg. Men religionene har flere dimensjoner det er verdt å bli kjent med, og som kan bidra til å gi større innsikt i de ulike tradisjonene som omgir oss i Oslo i dag.

Bussen tar turen innom følgende hellige rom:

Det Mosaiske Trossamfunn på St. Hanshaugen:
I synagogen opplever vi først gudstjenestefeiringen på sabbaten. Deretter blir vi introdusert for ulikhetene mellom den øst-europeisk-jødiske sangtradisjonen og den vest-europeisk-jødiske sangtradisjonen.

Det Islamske Fellesskap Bosnia-Herzegovina på Hasle:
I moskeen får vi oppleve Zikr og religiøse sanger. Zikr er en resiterende religiøs handling hvor guds navn æres. De resiterende tekstene hentes fra Koranen og fra Hadith.

Sikhenes tempel – Gurduara Sri Guru Nanak Dev Ji på Alnabru:
I sikhtempelet vil vi oppleve gudstjenesterommet med lesning fra deres hellige bok Adi Granth hvor også musikken spiller en vesentlig rolle gjennom sang, historiske-akkordioninstrument og trommer. Besøket avsluttes med omvisning i øvrige etasjer av tempelet og et avsluttende måltid.
Under alle de tre besøkene vil det bli åpnet for samtale.

Guide er Trond Bakkevig, prost i Vestre Aker, som leder samarbeid mellom jøder, kristne og muslimer i Jerusalem
Varighet: 5 timer.

Dersom du har noen spørsmål, send gjerne en mail til: [email protected] (NB! Påmelding må inneholde fullt navn, adresse og telefonnummer)
I samarbeid med KULT – Senter for kunst, kultur og kirke og STL – Samarbeidsrådet for tro- og livssyn.

Legg til ekstern kalender…