Barnas Verdensdager

[Bilde]

- verden rundt på to dager!
VELKOMMEN TIL JUBILEUMSFEST!
Barnas Verdensdager fyller 15 år og du er invitert til fest! 2. og 3. november forvandles Grønland Kulturstasjon og bakgården på Asylet til en fargerik piñata: Ut strømmer musikk, dans, kunst, lukter og smaker fra hele verden. Du får musikk du aldri har hørt, mat du aldri har smakt, dekor du aldri har sett og ting du aldri har gjort. Inne, ute, oppe, nede – overalt er det morsomme ting å være med på. Det er klart for barnas festival i festivalen!

I år åpner Barnas verdensdager med gatekonsert! Taraf de Haïdouks fra Romania er et forrykende 12-mannsorkester, der medlemmene er fra 20 – 80 år. Orkesteret er kritikerroste, prisvinnende og spiller over hele verden. Kvelden før har de konsert på Riksscenen for Oslo World Music Festival.

Vi fortsetter reisen i romfolkets ånd og inviterer til trekkspill, sang og historier rundt bålet, akkurat som i en rumensk landsby, med Gheorge Vasil (Romania) og Solfrid Molland (Norge). Romkvinner vil servere suppe fra sitt kulturelle kjøkken, i samarbeid med Kirkens Bymisjon.

Videre i den store, lille verden på Grønland kan du være med å feire Diwali, en hinduistisk lysfest! Vi har invitert barnehagebarn fra Gamle Oslo til å lage lykter, så vi lover at stemningen blir magisk. En viktig del av Diwali-festen er Rangoli, indisk kunst som lages etter mønster rett på gulvet, med rangoli-pulver i alle farger. Vi skal lage Norges største Rangoli og da trenger vi din hjelp!

Du kan også være med på verksteder (workshops) der du lærer slampoesi og beatboxing, du får møte to ekte Cree-indianere fra Canada i all sin fjærpryd, som tar oss med inn i sine suggererende rytmer og indianske ritualer med sang og musikk. Ugh, ugh! For de aller yngste barna (0-3) inviterer vi til en sanselig reise gjennom Marokko, med lydene, fargene og lukter fra markedene i Marrakech. Du får lære heftige perkusjonsrytmer med Naadro percussionfra Sri Lanka og når du tror reisen jorden rundt er unnagjort, får du jomen oppleve et lite stykke Norge også, hvor du kan lære om norsk folketradisjoner gjennom leikarring, hardingfele og kveding. Kanskje du får prøve et hallingkast eller to?

Vil du ha en liten pause fra det hele, finn veien til toppen av kråkeslottet. I øverste etasje finner du indre ro med meditasjon, yoga og gong-bad for store og små. Eller hva med å legge seg ned og kjenne den svale brisen fra store sommerfuglvinger?

Ute i bakgården fyller barn og unge Verdensdag-scenen med sang, musikk og dans hele dagen. I bakgården møter du det pulserende livet fra verdens travle gater, med matmarked, hennameling, hårfletting og mye, mye mer.
Dessuten kan vi love musikalske overraskelser på de rareste steder gjennom festivalen, flere kunstutstillinger og masse morsom dekor.
For fullstendig program: httpv://www.rikskonsertene.no/barnasverdensdager/oslo/

I år arrangerer Rikskonsertene og Oslo World Music Festival Barnas verdensdager for 15.gang. De siste årene har Barnas verdensdager slått rot i alle landets fylker og nå arrangeres familiefestivalen hele 22 steder i hele landet!

Takk til: Den Indonesiske Ambassade, Einar Granum Kunstfagskole, Damini House of Culture og Kirkens Bymisjon, Prosjekt Haiti, Oslo Husflidslag, Unicef Norge, Fysisk og kjemisk institutt ved Universitet i Oslo, Sri Lankesisk forening, Elvebakken vgs., Asylet kafè!

[Bilde]

I samarbeid med

[Bilde] [Bilde]

Legg til ekstern kalender…